Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękka i soczysta wołowina.
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 31
Sałatka ziemniaczana tym razem wzbogacona dodatkowymi składnikami. Smaczna, z...
Odsłon: 20
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 332
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 31
Sałatka ziemniaczana tym razem wzbogacona dodatkowymi składnikami. Smaczna, z...
Odsłon: 20
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 332
Składniki
Cebulę pokroić w półksiężyce, przełożyć do garnka na rozgrzany tłuszcz. Dusić pod przykryciem. Posypać przyprawami oprócz soli. Całość wymieszać i dusić do momentu aż wszystkie przyprawy połączą się.Wołowinę pokroić w plastry włożyć do garnka i dusić pod przykryciem. Od czasu do czasu wymieszać. Jeżeli będzie mało sosu podlać wodą.
Kiedy wołowina będzie al dente dodać suszone grzyby i koncentrat pomidorowy. Doprawić solą ewentualnie pieprzem.Przykryć i dalej dusić aż wołowina będzie miękka. Zestawić z ognia, dodać jogurt. Całość ponownie wymieszać.
Wołowina będzie miękka a sos aksamitny.