Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 710
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 710
Składniki
Kapustę drobno poszatkować, dodać mięso, kaszę mannę, sól, pieprz.wyrobić. Z gotowej masy formować ala gołąbki, obtoczyć w bułce i delikatnie podsmażyć na oleju. Podsmażone gołąbki podlać szklanką wody, wrzucić kostkę rosołową i dusić ok godziny.
W garnku zagotować ok. pół litra wody, wrzucić pół kostki rosołowej, dodać przecier, sól, pieprz (ja dodaję jeszcze ostrą paprykę i trochę bazylii). Zagęścić mąką. Gotowym sosem zalać gołąbki i dusić jeszcze przez 15 minut. Dla leniwych (zapracownaych;)), polecam "Pomysł na spaghetti bolognese" Winiary ( sos rozrobić z wodą i zalac gołąbki, (czasem z braku czasu korzystam z tej alternatywy, też pyszne).