Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie dziś obiad inny niż u wszystkich. Nie ma rosołu ani schabowego jest za to 'ala świeżynka czyli tańsza jej wersja bo z samego mięsa z cebulką. Myślę że wszyscy pamiętamy co to jest zwłaszcza jak jak było w domu świniobicie tylko u nas mama dodawała podgardle tłuste, potem mięso, nerki i wątrobę na koniec cebulkę i tak jadło się z chlebem oj to był rarytas za moich czasów. Ja podam biedniejszą jej wersję ale też pysznie i najeść się można.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 706
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22732
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15094
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4832
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45304
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 706
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22732
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15094
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4832
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45304
Składniki
Przygotować mięso wieprzowe z chrząstką, czyli pokroić je w mniejsze kawałki. Następnie posypać przyprawami i wlać olej. Całość dokładnie wymieszać do połączenia się mięsa z przyprawami odstawić na 15 minut aby mięso wchłonęło przyprawy.
Gdy mięso z przyprawami odstało już swój czas przełożyć je na suchą patelnię i obsmażyć do czasu aż wyparuje z mięsa woda a mięso się zarumieni.
Jak już mięso ładnie się zarumieniło wlać trzy szklanki wody można doprawić do smaku ulubioną przyprawą z dodatkiem soli i dusić pod przykryciem do czasu miękkości mięsa i wyparowania wody. Gdy woda już wyparowała dodać cebulę pokrojoną w piórka i podsmażyć.
Do podsmażonej cebuli z mięsem wlać jeszcze pół szklanki wody i całość poddusić na wolnym ogniu do czasu aż cebula będzie miękka a woda wyparuje prawie całkowicie.
Usmażone podduszone mięso z cebulką podałam z ziemniakami polanymi sosem z mięsa oraz mizerię z ogórka. Tak przygotowane mięso przywróciły mi wspomnienia z dzieciństwa.