Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy przepis dla smakoszy ryb słodkowodnych.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 740
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 164
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31367
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 436
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 740
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 164
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31367
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 436
Składniki
Wykonanie: Rybę oczyścić, usunąć błonę z jamy brzusznej, dokładnie opłukać, osączyć z wody, skropić octem, osolić. Następnie pokroić w dzwonka, ułożyć na posmarowanym półmisku do zapiekania z wierzchu oblać stopionym tłuszczem i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika. Piec wolno około 30-40 minut, często podlewając wodą (2-3 łyżki). Gdy ryba jest upieczona , oblać zmieszaną z tartym chrzanem (może być ze słoiczka) lekko osoloną i ocukrzoną śmietaną. Piec jeszcze kilka minut. Wydawać w tym samym półmisku, na którym się zapiekała. Rybę podawać z ziemniakami i surówką z warzyw.