Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka ryba smakuje wybornie.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5838
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 404
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5838
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 404
Składniki
Wykonanie: Składniki na marynatę razem wymieszać i na chwilę odstawić. Dzwonki z amura przełożyć do miski, wymieszać z przygotowaną marynatą i odłożyć w chłodne miejsce do następnego dnia. Gotową rybę obtaczać w mące, rozmąconym jajku i panierować w potłuczonych dosyć drobno płatkach. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać do drugiego dania z ziemniakami i surówką z pora.