Do góry

Dania główne Przepis na:

Amur smażony w płatkach kukurydzianych

Amur smażony w płatkach kukurydzianych

Autor:

Przepisów i artykułów: 2441 Ocena: 16338

Dodano:

Odsłon: 594

Taka ryba smakuje wybornie.

Składniki

  • Składniki:
  • Filet z amura 6 szt.
  • Płatki kukurydziane 1 szklanka
  • Mąka pszenna ½ szklanki
  • Jajko 2 szt.
  • Olej do smażenia
  • Składniki na marynatę:
  • Sól i pieprz do smaku
  • Majeranek 1 łyżka
  • Przyprawa kucharek
  • Czosnek granulowany
  • Imbir mielony
  • Olej rzepakowy 4 łyżki
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Amur smażony w płatkach kukurydzianych

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Składniki na marynatę razem wymieszać i na chwilę odstawić. Dzwonki z amura przełożyć do miski, wymieszać z przygotowaną marynatą i odłożyć w chłodne miejsce do następnego dnia. Gotową rybę obtaczać w mące, rozmąconym jajku i panierować w potłuczonych dosyć drobno płatkach. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać do drugiego dania z ziemniakami i surówką z pora.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń