Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka ryba smakuje wybornie.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 52
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4305
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2588
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 52
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4305
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2588
Składniki
Wykonanie: Składniki na marynatę razem wymieszać i na chwilę odstawić. Dzwonki z amura przełożyć do miski, wymieszać z przygotowaną marynatą i odłożyć w chłodne miejsce do następnego dnia. Gotową rybę obtaczać w mące, rozmąconym jajku i panierować w potłuczonych dosyć drobno płatkach. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać do drugiego dania z ziemniakami i surówką z pora.