Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ananas w cieście to propozycja na słodki obiad lub też deser czy kolacje. Używam świeżego soczystego ananasa, którego należy umiejętnie obrać i pozbawić twardego środka. Ciasto sporządzamy podobne jak na naleśniki. Placki z ananasem możemy podać polane miodem lub posypane cukrem pudrem. Świetnie smakują też z dodatkiem innych sezonowych owoców.
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 144
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 144
Składniki
Ananasa obieramy, kroimy na plastry i z każdego krążka wykrawamy twardy środek
Przygotowujemy ciasto: mleko, jajko, mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli roztrzepujemy za pomocą rózgi. Zostawiamy ciasto na kilka minut
Na patelni rozgrzewamy olej. Krążki ananasa maczamy w cieście i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Ja zalewam też środek krążka ciastem.
Smażymy z obu stron na złoty kolor Odsączamy na papierowym ręczniku
Podajemy z cukrem pudrem lub miodem oraz z sezonowymi owocami