Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna kapusta, pyszne pieczarki oraz suszone pomidory ,tworzą delikatny farsz do pierogów.Pierogi z tym farszem mogą być podane na Wigilijną wieczerzę.
stolnica, garnek, blender, wałek, brytfanka.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1186
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 430
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3354
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 908
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1186
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 430
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3354
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 908
Składniki
Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Pieczarki obrać , pokroić. W brytfance rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę , doprawić solą i pieprzem, chwilę smażyć, dodać pieczarki i smażyć około 2 minut, dodać kapustę kiszoną i białą , doprawić przyprawą do dań z kapusty , całość smażyć aż kapusta będzie miękka. Wystudzić . Umieścić w naczyniu do blendowania, zblendować. Można również zemleć w maszynce.
Mąkę przesiać, umieścić na stolnicy , wybić jajko, dodać oliwę z oliwek, mieszać łyżką, dodawać powoli gorącą wodę cały czas mieszając, na koniec zagnieść ciasto. Pozostawić chwilę aby odpoczęło. Podzielić ciasto na mniejsze porcje wałkować , następnie wycinać kółka i nakładać farsz.
Zlepić pierogi
W garnku zagotować osoloną wodę , wrzucać partiami, po wypłynięciu gotować 3 minuty. Lekko przelać wodą. Podawać okraszone skwarkami lub jak u mnie smażoną śmietaną.