Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna kapusta, pyszne pieczarki oraz suszone pomidory ,tworzą delikatny farsz do pierogów.Pierogi z tym farszem mogą być podane na Wigilijną wieczerzę.
stolnica, garnek, blender, wałek, brytfanka.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 712
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 712
Składniki
Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Pieczarki obrać , pokroić. W brytfance rozgrzać trochę oleju wrzucić cebulę , doprawić solą i pieprzem, chwilę smażyć, dodać pieczarki i smażyć około 2 minut, dodać kapustę kiszoną i białą , doprawić przyprawą do dań z kapusty , całość smażyć aż kapusta będzie miękka. Wystudzić . Umieścić w naczyniu do blendowania, zblendować. Można również zemleć w maszynce.
Mąkę przesiać, umieścić na stolnicy , wybić jajko, dodać oliwę z oliwek, mieszać łyżką, dodawać powoli gorącą wodę cały czas mieszając, na koniec zagnieść ciasto. Pozostawić chwilę aby odpoczęło. Podzielić ciasto na mniejsze porcje wałkować , następnie wycinać kółka i nakładać farsz.
Zlepić pierogi
W garnku zagotować osoloną wodę , wrzucać partiami, po wypłynięciu gotować 3 minuty. Lekko przelać wodą. Podawać okraszone skwarkami lub jak u mnie smażoną śmietaną.