Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17424
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 29
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17424
Składniki
Pomidory zmiksowałem ,przetarłem przez sito. Cebulę posiekałem i zeszkliłem na oliwie z oliwek. Dodałem posiekane mięso i groszek. Chwilę smażyłem. Następnie dodałem zmiksowane pomidory i przyprawiłem do smaku solą i pieprzem. Dusiłem na małym ogniu do zgęstnienia. Ugotowany ryż wymieszałem z masłem ,parmezanem i jajkiem. Z masy ryżowej ulepiłem kulki ,każdą nafaszerowałem nadzieniem. Panierowałem w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyłem na głębokim oleju na złoty kolor.