Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które przygotowałam z tego mięsa, jest bardzo aromatyczne, zdrowe, niskokaloryczne a zarazem wysokobłonnikowe, zawiera dużą dawkę łatwoprzyswajalnego żelaza a przy tym jest bardzo smaczne. Polecam jako danie świąteczne
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1261
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 216
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4016
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 990
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1261
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 216
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4016
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 990
Składniki
Cielęcinę myjemy, kroimy na paski lub inne kawałki, marynujemy w oleju i przyprawach (wystarczy sól i pieprz). Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem razem z cebulą i czosnkiem, smażymy przez chwilę, dodajemy warzywa pokrojone w słupki, podlewamy wodą. Dusimy do miękkości mięsa, ok. 30-40 minut. Doprawiamy (majeranek, zioła prowansalskie). Odparowujemy wodę. Powstałe danie posypujemy natką pietruszki. Podajemy z ryżem, makaronem, kaszą, ziemniakami lub chlebem. Smacznego:) *cały artykuł, w tym kaloryczność dania oraz właściwości zdrowotne cielęciny na blogu http://zdrowonacodzien.pl/aromatyczna-cielecina-z-jesiennymi-warzywami/