Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które przygotowałam z tego mięsa, jest bardzo aromatyczne, zdrowe, niskokaloryczne a zarazem wysokobłonnikowe, zawiera dużą dawkę łatwoprzyswajalnego żelaza a przy tym jest bardzo smaczne. Polecam jako danie świąteczne
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 174
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 63
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 2897
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 67
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealnie spraw...
Odsłon: 55
Kasza jaglana na słodko - to ciekawy i zdrowy pomysł zarówno na śniadanie, ja...
Odsłon: 36
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 174
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 63
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 2897
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 67
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealnie spraw...
Odsłon: 55
Kasza jaglana na słodko - to ciekawy i zdrowy pomysł zarówno na śniadanie, ja...
Odsłon: 36
Składniki
Cielęcinę myjemy, kroimy na paski lub inne kawałki, marynujemy w oleju i przyprawach (wystarczy sól i pieprz). Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem razem z cebulą i czosnkiem, smażymy przez chwilę, dodajemy warzywa pokrojone w słupki, podlewamy wodą. Dusimy do miękkości mięsa, ok. 30-40 minut. Doprawiamy (majeranek, zioła prowansalskie). Odparowujemy wodę. Powstałe danie posypujemy natką pietruszki. Podajemy z ryżem, makaronem, kaszą, ziemniakami lub chlebem. Smacznego:) *cały artykuł, w tym kaloryczność dania oraz właściwości zdrowotne cielęciny na blogu http://zdrowonacodzien.pl/aromatyczna-cielecina-z-jesiennymi-warzywami/