Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które przygotowałam z tego mięsa, jest bardzo aromatyczne, zdrowe, niskokaloryczne a zarazem wysokobłonnikowe, zawiera dużą dawkę łatwoprzyswajalnego żelaza a przy tym jest bardzo smaczne. Polecam jako danie świąteczne
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 479
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15404
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3283
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 479
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15404
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3283
Składniki
Cielęcinę myjemy, kroimy na paski lub inne kawałki, marynujemy w oleju i przyprawach (wystarczy sól i pieprz). Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem razem z cebulą i czosnkiem, smażymy przez chwilę, dodajemy warzywa pokrojone w słupki, podlewamy wodą. Dusimy do miękkości mięsa, ok. 30-40 minut. Doprawiamy (majeranek, zioła prowansalskie). Odparowujemy wodę. Powstałe danie posypujemy natką pietruszki. Podajemy z ryżem, makaronem, kaszą, ziemniakami lub chlebem. Smacznego:) *cały artykuł, w tym kaloryczność dania oraz właściwości zdrowotne cielęciny na blogu http://zdrowonacodzien.pl/aromatyczna-cielecina-z-jesiennymi-warzywami/