Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, które przygotowałam z tego mięsa, jest bardzo aromatyczne, zdrowe, niskokaloryczne a zarazem wysokobłonnikowe, zawiera dużą dawkę łatwoprzyswajalnego żelaza a przy tym jest bardzo smaczne. Polecam jako danie świąteczne
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117187
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8066
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3022
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1691
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1350
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117187
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8066
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3022
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1691
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1350
Składniki
Cielęcinę myjemy, kroimy na paski lub inne kawałki, marynujemy w oleju i przyprawach (wystarczy sól i pieprz). Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem razem z cebulą i czosnkiem, smażymy przez chwilę, dodajemy warzywa pokrojone w słupki, podlewamy wodą. Dusimy do miękkości mięsa, ok. 30-40 minut. Doprawiamy (majeranek, zioła prowansalskie). Odparowujemy wodę. Powstałe danie posypujemy natką pietruszki. Podajemy z ryżem, makaronem, kaszą, ziemniakami lub chlebem. Smacznego:) *cały artykuł, w tym kaloryczność dania oraz właściwości zdrowotne cielęciny na blogu http://zdrowonacodzien.pl/aromatyczna-cielecina-z-jesiennymi-warzywami/