Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To nie tylko świetna alternatywa dla sklepowych produktów, ale także idealny dodatek do drugiego dania, sałatek do pracy czy choćby smacznej, kolacji na szybko np. domowej tortilli. Pierś przygotowana w ten sposób jest krucha, aromatyczna i bardzo smaczna.
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2843
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 612
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 190
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 746
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 276
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2843
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 612
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 190
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 746
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 276
Składniki
Mięso umyć i dokładnie osuszyć na ręczniku papierowym. Przełożyć do naczynia. Składniki marynaty wymieszać oblać nią pierś. Mięso natrzeć marynatą i odstawić na kilka godzin (a najlepiej na całą noc) do lodówki. Pokrojoną w półplastry cebulę włożyć w wolne miejsca w naczyniu. Czosnek pokrojony w plasterki położyć na górę.
Na godzinę przed planowanym czasem pieczenia mięso wyjąć z lodówki, by uzyskało temperaturę pokojową. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka góra dół). Piec przez ok. 60 minut. Ja po 40 minutach pieczenia dosypałem do środka ziemniaczane łódeczki i piekłem jeszcze 20 minut bez przykrycia w 200 stopniach. Po upieczeniu mięso pozostawić na ok. 15 minut, przed rozkrojeniem, aby soki wewnątrz równomiernie się rozeszły. Serwować na ciepło lub na zimno.