Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To nie tylko świetna alternatywa dla sklepowych produktów, ale także idealny dodatek do drugiego dania, sałatek do pracy czy choćby smacznej, kolacji na szybko np. domowej tortilli. Pierś przygotowana w ten sposób jest krucha, aromatyczna i bardzo smaczna.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 385
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1815
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17553
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 385
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1815
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17553
Składniki
Mięso umyć i dokładnie osuszyć na ręczniku papierowym. Przełożyć do naczynia. Składniki marynaty wymieszać oblać nią pierś. Mięso natrzeć marynatą i odstawić na kilka godzin (a najlepiej na całą noc) do lodówki. Pokrojoną w półplastry cebulę włożyć w wolne miejsca w naczyniu. Czosnek pokrojony w plasterki położyć na górę.
Na godzinę przed planowanym czasem pieczenia mięso wyjąć z lodówki, by uzyskało temperaturę pokojową. Mięso przełożyć do żaroodpornego naczynia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka góra dół). Piec przez ok. 60 minut. Ja po 40 minutach pieczenia dosypałem do środka ziemniaczane łódeczki i piekłem jeszcze 20 minut bez przykrycia w 200 stopniach. Po upieczeniu mięso pozostawić na ok. 15 minut, przed rozkrojeniem, aby soki wewnątrz równomiernie się rozeszły. Serwować na ciepło lub na zimno.