Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta marynata, kawałek dobrej jakości mięsa i mamy prawdziwą ucztę. Taka pieczeń idealnie sprawdzi się nie tylko na drugie danie, ale także na kanapki, jako alternatywa dla sklepowych wędlin. Aromatyczne i soczyste mięso idealnie smakuje podane z ziemniakami puree i ulubioną surówką. Na kanapce świetnie sprawdzi się z dodatkiem chrupiącego ogórka kiszonego i domowego ketchupu.
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2001
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12961
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 255
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2001
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12961
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 255
Składniki
Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, przełożyć do naczynia/miski z pokrywką. Składniki marynaty połączyć. Gotową marynatą dokładnie natrzeć mięso, przykryć pokrywką i wstawić do lodówki najlepiej na całą noc, a przynajmniej na kilka godzin. Mięso przed pieczeniem wyjąć z lodówki, aby uzyskało temperaturę pokojową. Piekarnik nagrzać do 180 stopni z termoobiegiem. Mięso przełożyć do rękawa do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez ok. 1 godziną. Po upieczeniu mięso przełożyć na talerz i pozostawić przed rozkrojeniem na ok. 15 minut, aby soki wewnątrz równomiernie się rozeszły. Podawać gorące lub w wersji na zimno jako wędlina na kanapki.