Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-09-2015
Propozycja na delikatne i puszyste placuszki ziemniaczano - cebulowe z dodatkiem jogurtu greckiego, aromatycznych przypraw i nutki czosnku. Placuszki idealnie komponują się ze śmietaną lub sosem czosnkowym :)
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Składniki
Ziemniaki obieramy i miksujemy na gładką masę, odstawiamy na chwilę i delikatnie odsączamy. Następnie do miksera wbijamy jajko, dodajemy 2 ząbki czosnku, pokrojone na mniejsze kawałki cebule, obie mąki, 2 łyżki jogurtu greckiego, przyprawę do ziemniaków, odrobinę sody oczyszczonej i sól do smaku - ponownie miksujemy dla odpowiedniego połączenia wszystkich składników.
Porcje powstałej masy nakładamy na dobrze rozgrzany olej i smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu, odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Życzę smacznego! :)