Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-09-2015
Propozycja na delikatne i puszyste placuszki ziemniaczano - cebulowe z dodatkiem jogurtu greckiego, aromatycznych przypraw i nutki czosnku. Placuszki idealnie komponują się ze śmietaną lub sosem czosnkowym :)
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 46
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1509
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 300
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3287
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 601
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 46
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1509
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 300
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3287
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 601
Składniki
Ziemniaki obieramy i miksujemy na gładką masę, odstawiamy na chwilę i delikatnie odsączamy. Następnie do miksera wbijamy jajko, dodajemy 2 ząbki czosnku, pokrojone na mniejsze kawałki cebule, obie mąki, 2 łyżki jogurtu greckiego, przyprawę do ziemniaków, odrobinę sody oczyszczonej i sól do smaku - ponownie miksujemy dla odpowiedniego połączenia wszystkich składników.
Porcje powstałej masy nakładamy na dobrze rozgrzany olej i smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu, odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Życzę smacznego! :)