Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-09-2015
Propozycja na delikatne i puszyste placuszki ziemniaczano - cebulowe z dodatkiem jogurtu greckiego, aromatycznych przypraw i nutki czosnku. Placuszki idealnie komponują się ze śmietaną lub sosem czosnkowym :)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5825
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9648
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 295
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 848
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5825
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9648
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 295
Składniki
Ziemniaki obieramy i miksujemy na gładką masę, odstawiamy na chwilę i delikatnie odsączamy. Następnie do miksera wbijamy jajko, dodajemy 2 ząbki czosnku, pokrojone na mniejsze kawałki cebule, obie mąki, 2 łyżki jogurtu greckiego, przyprawę do ziemniaków, odrobinę sody oczyszczonej i sól do smaku - ponownie miksujemy dla odpowiedniego połączenia wszystkich składników.
Porcje powstałej masy nakładamy na dobrze rozgrzany olej i smażymy z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu, odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Życzę smacznego! :)