Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak marynowany w kefirze, miodzie i przyprawach to mega mięciutkie mięso, które zawsze wychodzi. Dodatek pieprzu cytrynowego i trawy cytrynowej nadaje mu wspaniały aromat. Do tego pieczone warzywa i już mamy pożywny obiad.
Udka opłukujemy, obsypujemy solą, pieprzem cytrynowym (nie żałować! ) i papryką. Do kefiru dodajemy łyżkę miodu i trawę cytrynową- taką marynatą zalewamy mięso i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Mięso pieczemy w 185 st. przez około 60 minut.
Jeśli chcemy żeby kurczak był bardzo chrupiący to pieczemy go po odsączeniu z marynaty - na blaszce wyłożonej papierem w piekarniku. Jeśli zależy nam na delikatnym, wręcz rozpadającym się mięsku to pieczemy go w naczyniu żaroodpornym wraz z marynatą- nie ma wtedy tak przypieczonej skórki.
Kurczak jest bardzo soczysty i ma piękny, cytrynowy aromat. Do tego warzywa i gotowe.
Najlepsza propozycja na tę porę roku – sałatka z truskawkami, kozim serem i k...
Odsłon: 63
Szybkie w przygotowaniu i smaczne danie jednogarnkowe. Kasza z mięsem mielony...
Odsłon: 161
Szybkie i smaczne danie obiadowe, pulpety z mięsa mielonego w sosie pomidorow...
Odsłon: 108
Minął piekny weekend i wielu z Państwa korzystało z uroków odpoczynku a główn...
Odsłon: 93
Grecki gyros może być przyrządzony prawie z każdego rodzaju mięsa, choć najwi...
Odsłon: 178
Najlepsza propozycja na tę porę roku – sałatka z truskawkami, kozim serem i k...
Odsłon: 63
Szybkie w przygotowaniu i smaczne danie jednogarnkowe. Kasza z mięsem mielony...
Odsłon: 161
Szybkie i smaczne danie obiadowe, pulpety z mięsa mielonego w sosie pomidorow...
Odsłon: 108
Minął piekny weekend i wielu z Państwa korzystało z uroków odpoczynku a główn...
Odsłon: 93
Grecki gyros może być przyrządzony prawie z każdego rodzaju mięsa, choć najwi...
Odsłon: 178
Składniki
Udka opłukujemy, obsypujemy solą, pieprzem cytrynowym (nie żałować! ) i papryką. Do kefiru dodajemy łyżkę miodu i trawę cytrynową- taką marynatą zalewamy mięso i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Mięso pieczemy w 185 st. przez około 60 minut. Jeśli chcemy żeby kurczak był bardzo chrupiący to pieczemy go po odsączeniu z marynaty - na blaszce wyłożonej papierem w piekarniku. Jeśli zależy nam na delikatnym, wręcz rozpadającym się mięsku to pieczemy go w naczyniu żaroodpornym wraz z marynatą- nie ma wtedy tak przypieczonej skórki. Kurczak jest bardzo soczysty i ma piękny, cytrynowy aromat. Do tego warzywa i gotowe.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Cukinia zapiekana z mięsem mielonym i serem
Dania główne
Pulpety w sosie pomidorowym z ryżem
Dania główne
Grecki gyros
Dania główne
Kasza z mięsem mielonym i warzywami
Cukinia zapiekana z mięsem mielonym i serem
Pyszny i prosty w przygotowaniu obiad. Soczyste cukinie zapiekane z mięsem mi...
Odsłon: 58
Pulpety w sosie pomidorowym z ryżem
Szybkie i smaczne danie obiadowe, pulpety z mięsa mielonego w sosie pomidorow...
Odsłon: 108