Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i zdrowy. Tym razem mieso z indyka - jako gulasz, z dodatkiem aromatycznych ziol, papryki, cebuli i czosnku.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10915
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4862
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 989
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9383
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1392
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10915
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4862
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 989
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9383
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1392
Składniki
Na gleboka patelnie dajemy smalec gesi, nastepnie papryke w proszku, czosnek w plasterkach i polowe pokrojonej chili (jesli ktos nie lubi za ostro - tylko cwiarteczke). Smazymy chwile, az papryka i czosnek puszcza aromaty, nastepnie dodajemy cebule pokrojone w piorka, oproszamy Kucharkiem i smazymy mieszajac, az cebula nieco sie zeszkli. Dorzucamy wtedy mieso w kawalkach i jeszcze dalej smazymy mieszajac, az mieso sie nieco podsmazy. Dolewamy 1/2 litra wody, dodajemy rozmaryn i majeranek, odrobine Maggi. przykrywamy pokrywa i na wolnym ogniu dusimy ok 35 minut. zageszczamy maka rozrobiona w pol szklanki wody. Gotujemy jeszcze dwie minutki - i gotowe. Podajemy z drobno posiekana natka pietruszki.
jesli nie mogli Panstwo dostac gotowego miesa gulaszoweg z indyka, mozna kupi udziec (gorna czesc), wyciac kosc i po prostu pokroic na spore kawalki. Polecam serdecznie. bardzo smaczne i zdrowe.