Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i zdrowy. Tym razem mieso z indyka - jako gulasz, z dodatkiem aromatycznych ziol, papryki, cebuli i czosnku.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34858
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 14914
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34858
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 14914
Składniki
Na gleboka patelnie dajemy smalec gesi, nastepnie papryke w proszku, czosnek w plasterkach i polowe pokrojonej chili (jesli ktos nie lubi za ostro - tylko cwiarteczke). Smazymy chwile, az papryka i czosnek puszcza aromaty, nastepnie dodajemy cebule pokrojone w piorka, oproszamy Kucharkiem i smazymy mieszajac, az cebula nieco sie zeszkli. Dorzucamy wtedy mieso w kawalkach i jeszcze dalej smazymy mieszajac, az mieso sie nieco podsmazy. Dolewamy 1/2 litra wody, dodajemy rozmaryn i majeranek, odrobine Maggi. przykrywamy pokrywa i na wolnym ogniu dusimy ok 35 minut. zageszczamy maka rozrobiona w pol szklanki wody. Gotujemy jeszcze dwie minutki - i gotowe. Podajemy z drobno posiekana natka pietruszki.
jesli nie mogli Panstwo dostac gotowego miesa gulaszoweg z indyka, mozna kupi udziec (gorna czesc), wyciac kosc i po prostu pokroic na spore kawalki. Polecam serdecznie. bardzo smaczne i zdrowe.