Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3390
Dodano: 23.06.2018
Odsłon: 10215
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Na gleboka patelnie dajemy smalec gesi, nastepnie papryke w proszku, czosnek w plasterkach i polowe pokrojonej chili (jesli ktos nie lubi za ostro - tylko cwiarteczke). Smazymy chwile, az papryka i czosnek puszcza aromaty, nastepnie dodajemy cebule pokrojone w piorka, oproszamy Kucharkiem i smazymy mieszajac, az cebula nieco sie zeszkli.
Dorzucamy wtedy mieso w kawalkach i jeszcze dalej smazymy mieszajac, az mieso sie nieco podsmazy.
Dolewamy 1/2 litra wody, dodajemy rozmaryn i majeranek, odrobine Maggi. przykrywamy pokrywa i na wolnym ogniu dusimy ok 35 minut.
zageszczamy maka rozrobiona w pol szklanki wody. Gotujemy jeszcze dwie minutki - i gotowe.
Podajemy z drobno posiekana natka pietruszki.
jesli nie mogli Panstwo dostac gotowego miesa gulaszoweg z indyka, mozna kupi udziec (gorna czesc), wyciac kosc i po prostu pokroic na spore kawalki. Polecam serdecznie.
bardzo smaczne i zdrowe.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Docherro 25 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
pyszności.....:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 23 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszności :-)1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 23 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszny gulasz, w sam raz na rodzinny niedzielny obiad! Odpowiedzi: 2 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz