Do góry

Dania główne Przepis na:

Babeczki z kaszy jaglanej i pieczarek

Babeczki z kaszy jaglanej i pieczarek

Autor:

Przepisów i artykułów: 329 Ocena: 4362

Dodano:

Odsłon: 8563

pyszne i delikatne

Składniki

  • kasza jaglana 3/4 szkl
  • pieczarki 30-40 dag
  • szpinak garść
  • cebula 1 szt
  • czosnek
  • jajka 2 szt
  • masło
  • sól, pieprz, kurkuma, suszone pomidory, jarzynka
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. kaszę zalać gorącą wodą, odlać przepłukać zimna, znów gorącą i zimną, zalać niewielką ilością gorącej wody, dodać jarzynkę, gotować na małym ogniu do miekkości, w razie potrzeby dolewać wody ( na koniec gotowania kasza musi być sucha),
    2. cebulę i czosnek drobno posiekać, poddusić na maśle, dodać posiekane pieczarki, po chwili szpinak, dusić do odparowania wody, dodać odrobinę kurkumy, sól pieprz i suszone pomidory,
    3. kaszę wymieszać z pieczarkami, dodać jajka, doprawić finalnie,
    4. ja piekłam w formie na muffinki, wyłożonej silikonowymi foremkami, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 30 min, podawać z sałatką,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń