Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i delikatne
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12455
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 878
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12455
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 878
Składniki
1. kaszę zalać gorącą wodą, odlać przepłukać zimna, znów gorącą i zimną, zalać niewielką ilością gorącej wody, dodać jarzynkę, gotować na małym ogniu do miekkości, w razie potrzeby dolewać wody ( na koniec gotowania kasza musi być sucha), 2. cebulę i czosnek drobno posiekać, poddusić na maśle, dodać posiekane pieczarki, po chwili szpinak, dusić do odparowania wody, dodać odrobinę kurkumy, sól pieprz i suszone pomidory, 3. kaszę wymieszać z pieczarkami, dodać jajka, doprawić finalnie, 4. ja piekłam w formie na muffinki, wyłożonej silikonowymi foremkami, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 30 min, podawać z sałatką, smacznego