Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i delikatne
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10511
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336826
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4505
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424241
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10511
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336826
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4505
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424241
Składniki
1. kaszę zalać gorącą wodą, odlać przepłukać zimna, znów gorącą i zimną, zalać niewielką ilością gorącej wody, dodać jarzynkę, gotować na małym ogniu do miekkości, w razie potrzeby dolewać wody ( na koniec gotowania kasza musi być sucha), 2. cebulę i czosnek drobno posiekać, poddusić na maśle, dodać posiekane pieczarki, po chwili szpinak, dusić do odparowania wody, dodać odrobinę kurkumy, sól pieprz i suszone pomidory, 3. kaszę wymieszać z pieczarkami, dodać jajka, doprawić finalnie, 4. ja piekłam w formie na muffinki, wyłożonej silikonowymi foremkami, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 30 min, podawać z sałatką, smacznego