Do góry

Dania główne Przepis na:

Babeczki z ziemniaków i szpinaku

Babeczki z ziemniaków i szpinaku

Autor:

Przepisów i artykułów: 330 Ocena: 4363

Dodano:

Odsłon: 511

delikatne w smaku babeczki, można podać z surówką jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięsa

Składniki

  • ziemniaki 6 szt
  • szpinak
  • cebula
  • czosnek
  • jajka 2 szt
  • serek śmietankowy
  • olej
  • sól, pieprz, jarzynka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. ziemniaki ugotować, odcedzić, dokładnie utłuc,
    2. cebulę i czosnek pokroić, poddusić na oleju, dodać szpinak, dusić do odparowania wody, doprawić jarzynką, przestudzic,
    3. ziemniaki wymieszać ze szpinakiem, serkiem i jajkami (mozna dodać łyżke tartego, żółtego sera), doprawić do smaku,
    4. foremki napełnić masą, piec ok 20-30 min, w 180 st,






    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń