Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smak gołąbków ale zdecydowanie mniej pracy
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 922
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 922
Składniki
1. zagotować 2 szkl wody, posolić, wsypać ryż, zamieszać, przykryć, gotować na malutkim ogniu do miękkości, wystudzić, 2. wymieszać ryż z mięsem, dodac posiekaną drobno cebulę, doprawić solą i pieprzem, 3. zagotować wodę, wrzucić kapustę, gotować kilka minut, wyjąć, ostrożnie oddzielać liście, odciąć grube nerwy, 4. na oleju poddusić posiekaną cebulę, dodać pokrojone, obrane ze skóry pomidory, podlać bulionem, dusić na małym ogniu, po ok 30 min dodać koncentrat, doprawić sola i pieprzem, zaprawić rozrobioną w wodzie maką, pogotować jeszcze chwilke, zmiksować, 5. naczynie zaroodporne lub forme na babke posmarowac olejem, wyłozyć liściami kapusty, na kapustę wyłozyć połowę mięsa, na mięso kilka lisci kapusty, potem reszta mięsa, wierzch przykryć kapustą, zalać kilkoma łyżkami sosu, piec ok 1,2 godz w 180 st, 6. podawac polaną sosem pomidorowym