Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smak gołąbków ale zdecydowanie mniej pracy
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12534
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1414
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13560
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5716
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12534
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1414
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13560
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5716
Składniki
1. zagotować 2 szkl wody, posolić, wsypać ryż, zamieszać, przykryć, gotować na malutkim ogniu do miękkości, wystudzić, 2. wymieszać ryż z mięsem, dodac posiekaną drobno cebulę, doprawić solą i pieprzem, 3. zagotować wodę, wrzucić kapustę, gotować kilka minut, wyjąć, ostrożnie oddzielać liście, odciąć grube nerwy, 4. na oleju poddusić posiekaną cebulę, dodać pokrojone, obrane ze skóry pomidory, podlać bulionem, dusić na małym ogniu, po ok 30 min dodać koncentrat, doprawić sola i pieprzem, zaprawić rozrobioną w wodzie maką, pogotować jeszcze chwilke, zmiksować, 5. naczynie zaroodporne lub forme na babke posmarowac olejem, wyłozyć liściami kapusty, na kapustę wyłozyć połowę mięsa, na mięso kilka lisci kapusty, potem reszta mięsa, wierzch przykryć kapustą, zalać kilkoma łyżkami sosu, piec ok 1,2 godz w 180 st, 6. podawac polaną sosem pomidorowym