Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka ziemniaczana upieczona z młodych ziemniaków z dodatkiem wędzonego boczku i kiełbasy.
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 463
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 26
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1199
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4640
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 463
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 26
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1199
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4640
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę, pulpę lekko odciskamy z wody przez tetrową pieluszkę. Do pulpy wbijamy jajka, dodajemy suche przyprawy, mąkę, kasze manną, drobno pokrojoną natkę pietruszki i pokrojony w kostkę wędzony boczek z kiełbasą, całość mieszamy. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, dno polewamy łyżką oleju. Do tak przygotowanej formy przekładamy masę ziemniaczaną, równamy i polewamy łyżką oleju po wierzchu. Formę z masą ziemniaczaną wstawiamy do piekarnika i pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, do ładnego zarumienienia się babki ziemniaczanej. Po upieczeniu babkę możemy konsumować na gorąco lub ostudzoną i podsmażaną na patelni. Smacznego !!!