Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1721
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 324
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1721
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 324
Składniki
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce z drobnymi oczkami. Gdy chwilę postoją, odsączamy je z nadmiaru wody. Cebulkę oraz boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy aż cebulka się zeszkli. Do ziemniaków dodajemy jajka, smażoną cebulkę z boczkiem, mąkę i mieszamy. Na sam koniec doprawiamy.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią masę ziemniaczaną. Babkę pieczemy około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180°C. Najlepiej smakuje ze śmietaną 18% ;) Smacznego! :)