Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1744
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8296
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 722
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252892
Polecam.
Odsłon: 1388
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1744
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8296
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 722
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252892
Polecam.
Odsłon: 1388
Składniki
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce z drobnymi oczkami. Gdy chwilę postoją, odsączamy je z nadmiaru wody. Cebulkę oraz boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy aż cebulka się zeszkli. Do ziemniaków dodajemy jajka, smażoną cebulkę z boczkiem, mąkę i mieszamy. Na sam koniec doprawiamy.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią masę ziemniaczaną. Babkę pieczemy około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180°C. Najlepiej smakuje ze śmietaną 18% ;) Smacznego! :)