Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka ziemniaczana, tarciuch czy kartoflarz.....
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5390
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1746
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5287
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1795
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5390
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1746
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5287
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1795
Składniki
Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach.
Boczek i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni. Można dodać łyżkę oleju jeżeli boczek nie jest tłusty.
Ze startych ziemniaków odlać nadmiar płynu, następnie wsypać mąkę, dodać jajka, przyprawy i boczek z cebulą. Całość dobrze wymieszać.
Formę keksówkę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką, wyłożyć do niej masę ziemniaczaną. Piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Babkę podawać z sosem grzybowym lub kwaśną śmietaną. Gdy babka wystygnie można podsmażyć ją na patelni, smakuje wtedy równie pysznie.