Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka ziemniaczana, tarciuch czy kartoflarz.....
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 10905
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 41
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 349
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 4881
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 39
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 10905
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 41
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 349
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 4881
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 39
Składniki
Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach.
Boczek i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni. Można dodać łyżkę oleju jeżeli boczek nie jest tłusty.
Ze startych ziemniaków odlać nadmiar płynu, następnie wsypać mąkę, dodać jajka, przyprawy i boczek z cebulą. Całość dobrze wymieszać.
Formę keksówkę wysmarować masłem i wysypać tartą bułką, wyłożyć do niej masę ziemniaczaną. Piec przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Babkę podawać z sosem grzybowym lub kwaśną śmietaną. Gdy babka wystygnie można podsmażyć ją na patelni, smakuje wtedy równie pysznie.