Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kartoflarz, tarciuch, blaszak, bugaj, pyrczok, rejbak, parepac, kajzer, kugiel, bulbynek, kućmok...jak zwał, tak zwał...Ważne, że jest pyszne. Rozpisywać się nie będę, po prostu zapraszam do rekonstrukcji przepisu. Polecam Arek Gie
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2488
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1879
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1632
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1575
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2488
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1879
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1632
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1575
Składniki
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Odcedzamy na sicie, a skrobię która pozostała na dnie naczynia, dodajemy z powrotem do ziemniaków.
Cebulę siekamy i szklimy na rozgrzanym oleju.
Boczek wytapiamy, podsmażamy pokrojoną w kostkę kiełbasę i razem z cebulą dodajemy do ziemniaków.
Wbijamy jajka, wsypujemy mąkę, doprawiamy solą oraz pieprzem, dokładnie mieszamy.
Masę przekładamy do formy (np. keksówka) wysmarowanej smalcem, wierzch smarujemy roztopionym tłuszczem.
Pieczemy 60-70 minut w temperaturze 180°C.
Podajemy z wytopionymi ze słoniny skwarkami i śmietaną.