Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aż wstyd sie przyznać ale to był mój pierwszy raz z babką ziemniaczaną :-), z prostych składników powstał pyszny obiad lub kolacja ze złocistą, chrupiącą skórką :-)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112835
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 121
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 278
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 385
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 673
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112835
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 121
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 278
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 385
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 673
Składniki
Ziemniaki należy zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odcisnąć. W tym czasie przesmażyć na patelni pokrojone w kostkę boczek, cebulę i czosnek. Starte ziemniaki wymieszać z jajkami, przyprawami, podsmażonymi boczkiem, cebulą czosnkiem. Masę przełożyć do natłuszczonej tortownicy z kominkiem (wtedy lepiej się wypiecze). Babkę piec ok. 1,5 godz. w temp. 150ºC. Podałam ją z sosem pieczarkowym i surówką