Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aż wstyd sie przyznać ale to był mój pierwszy raz z babką ziemniaczaną :-), z prostych składników powstał pyszny obiad lub kolacja ze złocistą, chrupiącą skórką :-)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19239
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1677
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232113
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19239
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1677
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232113
Składniki
Ziemniaki należy zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odcisnąć. W tym czasie przesmażyć na patelni pokrojone w kostkę boczek, cebulę i czosnek. Starte ziemniaki wymieszać z jajkami, przyprawami, podsmażonymi boczkiem, cebulą czosnkiem. Masę przełożyć do natłuszczonej tortownicy z kominkiem (wtedy lepiej się wypiecze). Babkę piec ok. 1,5 godz. w temp. 150ºC. Podałam ją z sosem pieczarkowym i surówką