Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aż wstyd sie przyznać ale to był mój pierwszy raz z babką ziemniaczaną :-), z prostych składników powstał pyszny obiad lub kolacja ze złocistą, chrupiącą skórką :-)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5042
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419392
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5042
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419392
Składniki
Ziemniaki należy zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odcisnąć. W tym czasie przesmażyć na patelni pokrojone w kostkę boczek, cebulę i czosnek. Starte ziemniaki wymieszać z jajkami, przyprawami, podsmażonymi boczkiem, cebulą czosnkiem. Masę przełożyć do natłuszczonej tortownicy z kominkiem (wtedy lepiej się wypiecze). Babkę piec ok. 1,5 godz. w temp. 150ºC. Podałam ją z sosem pieczarkowym i surówką