Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aż wstyd sie przyznać ale to był mój pierwszy raz z babką ziemniaczaną :-), z prostych składników powstał pyszny obiad lub kolacja ze złocistą, chrupiącą skórką :-)
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2382
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10519
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 6011
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1072
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 8006
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2382
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10519
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 6011
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1072
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 8006
Składniki
Ziemniaki należy zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Odcisnąć. W tym czasie przesmażyć na patelni pokrojone w kostkę boczek, cebulę i czosnek. Starte ziemniaki wymieszać z jajkami, przyprawami, podsmażonymi boczkiem, cebulą czosnkiem. Masę przełożyć do natłuszczonej tortownicy z kominkiem (wtedy lepiej się wypiecze). Babkę piec ok. 1,5 godz. w temp. 150ºC. Podałam ją z sosem pieczarkowym i surówką