Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiana przez wielu smakoszy potraw z ziemniaków :) Pyszne danie podane z zimnym, zsiadłym mlekiem, lub gęstą śmietaną.
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15255
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 485
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15255
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 485
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę.
Dodajemy sól, mąkę, kaszę manną, wbijamy jajka, oraz dodajemy pozostałe przyprawy.
W między czasie smażymy pokrojone w kostkę boczek, kiełbaskę i cebulę.
Gdy się podsmażą, dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy.
Wykładamy foremkę (keksową dużą) papierem do pieczenia.
Wlewamy ciasto i wkładamy do piecyka.
Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni C. Bardzo smaczna jest podsmażana na drugi dzień.
Upieczona, przekrojona.
Podsmażana jest najsmaczniejsza :)
Smacznego !!!