Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiana przez wielu smakoszy potraw z ziemniaków :) Pyszne danie podane z zimnym, zsiadłym mlekiem, lub gęstą śmietaną.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6559
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2092
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6559
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2092
 
         
         
                Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę.
Dodajemy sól, mąkę, kaszę manną, wbijamy jajka, oraz dodajemy pozostałe przyprawy.
W między czasie smażymy pokrojone w kostkę boczek, kiełbaskę i cebulę.
Gdy się podsmażą, dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy.
Wykładamy foremkę (keksową dużą) papierem do pieczenia.
Wlewamy ciasto i wkładamy do piecyka.
Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni C. Bardzo smaczna jest podsmażana na drugi dzień.
Upieczona, przekrojona.
Podsmażana jest najsmaczniejsza :)
Smacznego !!!