Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną babkę ziemniaczaną, chrupiąca na zewnątrz i kremowa w środku, idealna potrawa dla osób które nie tolerują glutenu. Polecam serdecznie i zapraszam na film z przepisem :-)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1171
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4827
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1473
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1171
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4827
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1473
Składniki
Na początku ziemniaki należy obrać i dokładnie przepłukać pod zimną bieżącą wodą, przerzucić do większej miski, następnie zetrzeć na tarce. Do startych ziemniaków dorzucamy mięso mielone, pokrojony drobno por, majeranek, jajka, czosnek drobno posiekany, kiełbasę pokrojona w cienkie plasterki, skrobię ziemniaczaną, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy, masę przekładamy do formy blaszanej wyścielonej papierem do pieczenia, do wysokości formy. Już teraz formę wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, góra, dół, bez termoobiegu, po środku piekarnika i pieczemy 1 godzinę i 50 minut. Po tym czasie pyszna babka jest gotowa. Smacznego. Zapraszam serdecznie na film z przepisem.