Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną babkę ziemniaczaną, chrupiąca na zewnątrz i kremowa w środku, idealna potrawa dla osób które nie tolerują glutenu. Polecam serdecznie i zapraszam na film z przepisem :-)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10833
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3484
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2549
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10833
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3484
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2549
Składniki
Na początku ziemniaki należy obrać i dokładnie przepłukać pod zimną bieżącą wodą, przerzucić do większej miski, następnie zetrzeć na tarce. Do startych ziemniaków dorzucamy mięso mielone, pokrojony drobno por, majeranek, jajka, czosnek drobno posiekany, kiełbasę pokrojona w cienkie plasterki, skrobię ziemniaczaną, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy, masę przekładamy do formy blaszanej wyścielonej papierem do pieczenia, do wysokości formy. Już teraz formę wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, góra, dół, bez termoobiegu, po środku piekarnika i pieczemy 1 godzinę i 50 minut. Po tym czasie pyszna babka jest gotowa. Smacznego. Zapraszam serdecznie na film z przepisem.