Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną babkę ziemniaczaną, chrupiąca na zewnątrz i kremowa w środku, idealna potrawa dla osób które nie tolerują glutenu. Polecam serdecznie i zapraszam na film z przepisem :-)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10345
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5955
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12782
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4547
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10345
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5955
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12782
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4547
Składniki
Na początku ziemniaki należy obrać i dokładnie przepłukać pod zimną bieżącą wodą, przerzucić do większej miski, następnie zetrzeć na tarce. Do startych ziemniaków dorzucamy mięso mielone, pokrojony drobno por, majeranek, jajka, czosnek drobno posiekany, kiełbasę pokrojona w cienkie plasterki, skrobię ziemniaczaną, sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy, masę przekładamy do formy blaszanej wyścielonej papierem do pieczenia, do wysokości formy. Już teraz formę wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, góra, dół, bez termoobiegu, po środku piekarnika i pieczemy 1 godzinę i 50 minut. Po tym czasie pyszna babka jest gotowa. Smacznego. Zapraszam serdecznie na film z przepisem.