Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie na obiad lub na dobrą przekąskę.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 70803
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 506
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15491
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3345
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 70803
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 506
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15491
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3345
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć, odcisnąć z nadmiaru soku i przełożyć do miski. Dodać stratą cebulę, namoczoną odciśniętą bułkę, posiekane lub zmielone pieczarki, jajka i przyprawy do smaku. Całość dokładnie wymieszać, zagęścić bułką tartą i przełożyć do przygotowanej żaroodpornej foremki i obłożyć plasterkami boczku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 25-30 minut.