Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie na obiad lub na dobrą przekąskę.
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7164
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7164
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć, odcisnąć z nadmiaru soku i przełożyć do miski. Dodać stratą cebulę, namoczoną odciśniętą bułkę, posiekane lub zmielone pieczarki, jajka i przyprawy do smaku. Całość dokładnie wymieszać, zagęścić bułką tartą i przełożyć do przygotowanej żaroodpornej foremki i obłożyć plasterkami boczku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 25-30 minut.