Do góry

Dania główne Przepis na:

Babka ziemniaczana z pieczarkami

Babka ziemniaczana z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2489 Ocena: 17459

Dodano:

Odsłon: 1742

Super danie na obiad lub na dobrą przekąskę.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Babka ziemniaczana z pieczarkami

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, zetrzeć, odcisnąć z nadmiaru soku i przełożyć do miski. Dodać stratą cebulę, namoczoną odciśniętą bułkę, posiekane lub zmielone pieczarki, jajka i przyprawy do smaku. Całość dokładnie wymieszać, zagęścić bułką tartą i przełożyć do przygotowanej żaroodpornej foremki i obłożyć plasterkami boczku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 25-30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń