Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po co ziemniaki gotować osobno, można to połączyć razem z mięsem.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10578
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3214
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2327
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10578
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3214
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2327
Składniki
1. Ziemniaki oraz marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach. Z ziemniaków najlepiej jest odcisnąć wodę.
2. Szczypiorek drobno siekamy.
3. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.
4. Jajka wbijamy do miski i ubijamy.
5. Następnie do jajek dodajemy ziemniaki, marchew, ser oraz szczypiorek. Doprawiamy pieprzem oraz solą i dokładnie mieszamy.
6. Połowę masy ziemniaczanej wykładamy na dno tortownicy i 15 minut podpiekamy.
7. W tym czasie mięso kroimy na cienkie płaty i lekko rozbijamy. 8. Mięso rozkładamy na podpieczonej masie ziemniaczanej.
9. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
10. Mięso smarujemy serkiem śmietankowym.
11. Na serku układamy pokrojoną drobno paprykę.
12. Następnie wylewamy pozostałą masę ziemniaczaną. 13. Zapiekamy 30 minut w 180 °C.
14. Danie gotowe. 15. Smacznego.