Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bakłażan faszerowany komosa ryżowa i warzywami. Podany z sosami tahini i miętowym z dodatkiem granatu. Propozycja idealna na obiad, kolacje, czy jako ciepła przekąska na imprezy. Pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje.
Pieczony kalafior nadaje zupie głębi smaku. Zupa jest pyszna.
Odsłon: 42
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 441
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 388
Pieczony kalafior nadaje zupie głębi smaku. Zupa jest pyszna.
Odsłon: 42
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 441
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 388
Składniki
Komosę ugotuj zgodnie z instrukcja. Bakłażany – przekrój na pół, natnij miąższ , posyp solą. , wodę wytrzyj ręcznikiem papierowym. Wstaw do piekarnika na 15 min. W upieczonych bakłażanach wydrąż miąższ z połówek bakłażana tak, aby nie uszkodzić skórki, następnie posiekaj go drobno. Mały kawałek pora pokrój drobno i usmaż na 1 łyżeczce oleju. Dodaj miąższ bakłażana, cieciorkę, pokrojone suszone pomidory, sól, pieprz, czosnek, paprykę, kumin, harrise, ajvar. Dodaj ugotowana komosę. Wymieszaj, sprawdź smak. W razie potrzeby dopraw. Nafaszeruj bakłażana przygotowana kasza. Wstaw do piekarnika na 10min. Przed podaniem polej sosami, posyp natką i pestkami granata.