Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bakłażan faszerowany komosa ryżowa i warzywami. Podany z sosami tahini i miętowym z dodatkiem granatu. Propozycja idealna na obiad, kolacje, czy jako ciepła przekąska na imprezy. Pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Komosę ugotuj zgodnie z instrukcja. Bakłażany – przekrój na pół, natnij miąższ , posyp solą. , wodę wytrzyj ręcznikiem papierowym. Wstaw do piekarnika na 15 min. W upieczonych bakłażanach wydrąż miąższ z połówek bakłażana tak, aby nie uszkodzić skórki, następnie posiekaj go drobno. Mały kawałek pora pokrój drobno i usmaż na 1 łyżeczce oleju. Dodaj miąższ bakłażana, cieciorkę, pokrojone suszone pomidory, sól, pieprz, czosnek, paprykę, kumin, harrise, ajvar. Dodaj ugotowana komosę. Wymieszaj, sprawdź smak. W razie potrzeby dopraw. Nafaszeruj bakłażana przygotowana kasza. Wstaw do piekarnika na 10min. Przed podaniem polej sosami, posyp natką i pestkami granata.