Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bakłażan faszerowany komosa ryżowa i warzywami. Podany z sosami tahini i miętowym z dodatkiem granatu. Propozycja idealna na obiad, kolacje, czy jako ciepła przekąska na imprezy. Pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1826
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1826
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
Składniki
Komosę ugotuj zgodnie z instrukcja. Bakłażany – przekrój na pół, natnij miąższ , posyp solą. , wodę wytrzyj ręcznikiem papierowym. Wstaw do piekarnika na 15 min. W upieczonych bakłażanach wydrąż miąższ z połówek bakłażana tak, aby nie uszkodzić skórki, następnie posiekaj go drobno. Mały kawałek pora pokrój drobno i usmaż na 1 łyżeczce oleju. Dodaj miąższ bakłażana, cieciorkę, pokrojone suszone pomidory, sól, pieprz, czosnek, paprykę, kumin, harrise, ajvar. Dodaj ugotowana komosę. Wymieszaj, sprawdź smak. W razie potrzeby dopraw. Nafaszeruj bakłażana przygotowana kasza. Wstaw do piekarnika na 10min. Przed podaniem polej sosami, posyp natką i pestkami granata.