Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bakłażan faszerowany komosa ryżowa i warzywami. Podany z sosami tahini i miętowym z dodatkiem granatu. Propozycja idealna na obiad, kolacje, czy jako ciepła przekąska na imprezy. Pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje.
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 103
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 113
Te pyszne i proste mini pavlovy znikają w kilka minut i świetnie się prezentu...
Odsłon: 196
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 103
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 113
Te pyszne i proste mini pavlovy znikają w kilka minut i świetnie się prezentu...
Odsłon: 196
Składniki
Komosę ugotuj zgodnie z instrukcja. Bakłażany – przekrój na pół, natnij miąższ , posyp solą. , wodę wytrzyj ręcznikiem papierowym. Wstaw do piekarnika na 15 min. W upieczonych bakłażanach wydrąż miąższ z połówek bakłażana tak, aby nie uszkodzić skórki, następnie posiekaj go drobno. Mały kawałek pora pokrój drobno i usmaż na 1 łyżeczce oleju. Dodaj miąższ bakłażana, cieciorkę, pokrojone suszone pomidory, sól, pieprz, czosnek, paprykę, kumin, harrise, ajvar. Dodaj ugotowana komosę. Wymieszaj, sprawdź smak. W razie potrzeby dopraw. Nafaszeruj bakłażana przygotowana kasza. Wstaw do piekarnika na 10min. Przed podaniem polej sosami, posyp natką i pestkami granata.