Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni indyjskiej, które zachwyca swoim smakiem. Mnie bardzo przypadło do gustu i pewnie jeszcze nie raz je przygotuję.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18019
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6751
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18019
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6751
Składniki
Warzywa (bakłażan, papryka) myjemy, osuszamy i kroimy w grubą kostkę. Z papryki przed krojeniem usuwamy gniazda nasienne, bakłażana kroimy w skórce, odcinamy tylko końcówki. Rozdrobnione warzywa solimy i przesmażamy na oliwie przez 15 minut. Soczewicę zalewamy wodą (250 ml), doprowadzamy do wrzenia. Od tego momentu gotujemy na wolnym ogniu przez 15 minut lub do czasu wyparowania wody. Ugotowaną soczewicę łączymy z podsmażonymi warzywami, dodajemy pastę curry. Całość delikatnie mieszamy. Przed podaniem warzywa posypujemy posiekanymi listkami świeżej kolendry. Smacznego.