Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni indyjskiej, które zachwyca swoim smakiem. Mnie bardzo przypadło do gustu i pewnie jeszcze nie raz je przygotuję.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11018
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1186
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11671
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1002
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11018
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1186
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11671
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1002
Składniki
Warzywa (bakłażan, papryka) myjemy, osuszamy i kroimy w grubą kostkę. Z papryki przed krojeniem usuwamy gniazda nasienne, bakłażana kroimy w skórce, odcinamy tylko końcówki. Rozdrobnione warzywa solimy i przesmażamy na oliwie przez 15 minut. Soczewicę zalewamy wodą (250 ml), doprowadzamy do wrzenia. Od tego momentu gotujemy na wolnym ogniu przez 15 minut lub do czasu wyparowania wody. Ugotowaną soczewicę łączymy z podsmażonymi warzywami, dodajemy pastę curry. Całość delikatnie mieszamy. Przed podaniem warzywa posypujemy posiekanymi listkami świeżej kolendry. Smacznego.