Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni indyjskiej, które zachwyca swoim smakiem. Mnie bardzo przypadło do gustu i pewnie jeszcze nie raz je przygotuję.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2730
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2730
Składniki
Warzywa (bakłażan, papryka) myjemy, osuszamy i kroimy w grubą kostkę. Z papryki przed krojeniem usuwamy gniazda nasienne, bakłażana kroimy w skórce, odcinamy tylko końcówki. Rozdrobnione warzywa solimy i przesmażamy na oliwie przez 15 minut. Soczewicę zalewamy wodą (250 ml), doprowadzamy do wrzenia. Od tego momentu gotujemy na wolnym ogniu przez 15 minut lub do czasu wyparowania wody. Ugotowaną soczewicę łączymy z podsmażonymi warzywami, dodajemy pastę curry. Całość delikatnie mieszamy. Przed podaniem warzywa posypujemy posiekanymi listkami świeżej kolendry. Smacznego.