Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni indyjskiej, które zachwyca swoim smakiem. Mnie bardzo przypadło do gustu i pewnie jeszcze nie raz je przygotuję.
Warzywa (bakłażan, papryka) myjemy, osuszamy i kroimy w grubą kostkę. Z papryki przed krojeniem usuwamy gniazda nasienne, bakłażana kroimy w skórce, odcinamy tylko końcówki. Rozdrobnione warzywa solimy i przesmażamy na oliwie przez 15 minut.
Soczewicę zalewamy wodą (250 ml), doprowadzamy do wrzenia. Od tego momentu gotujemy na wolnym ogniu przez 15 minut lub do czasu wyparowania wody.
Ugotowaną soczewicę łączymy z podsmażonymi warzywami, dodajemy pastę curry. Całość delikatnie mieszamy. Przed podaniem warzywa posypujemy posiekanymi listkami świeżej kolendry.
Smacznego.
zielone curry na ryżu z indykiem i warzywami - piekielnie ostre!
Odsłon: 1008
Ryba w warzywach to pyszne i zdrowe danie. Pasta curry nadaje orientalnego sm...
Odsłon: 721
Chcecie zaskoczyć rodzinę i znajomych? Przygotujcie to ciasto! Wygląda jak żó...
Odsłon: 1441
Dziś prezentuję potrawę jednogarnkową, sytą, rozgrzewającą, z pikantną nutą o...
Odsłon: 829
Bardzo aromatyczne i dietetyczne piersi z kurczaka. Szybkie w przyrządzeniu i...
Odsłon: 30305
Polacy uwielbiają szaszłyki. Na szczęście nie trzeba już ich nabijać na szabl...
Odsłon: 16602
Chcecie zaskoczyć rodzinę i znajomych? Przygotujcie to ciasto! Wygląda jak żó...
Odsłon: 1441
Dziś prezentuję potrawę jednogarnkową, sytą, rozgrzewającą, z pikantną nutą o...
Odsłon: 829
Bardzo aromatyczne i dietetyczne piersi z kurczaka. Szybkie w przyrządzeniu i...
Odsłon: 30305
Polacy uwielbiają szaszłyki. Na szczęście nie trzeba już ich nabijać na szabl...
Odsłon: 16602
Składniki
Warzywa (bakłażan, papryka) myjemy, osuszamy i kroimy w grubą kostkę. Z papryki przed krojeniem usuwamy gniazda nasienne, bakłażana kroimy w skórce, odcinamy tylko końcówki. Rozdrobnione warzywa solimy i przesmażamy na oliwie przez 15 minut. Soczewicę zalewamy wodą (250 ml), doprowadzamy do wrzenia. Od tego momentu gotujemy na wolnym ogniu przez 15 minut lub do czasu wyparowania wody. Ugotowaną soczewicę łączymy z podsmażonymi warzywami, dodajemy pastę curry. Całość delikatnie mieszamy. Przed podaniem warzywa posypujemy posiekanymi listkami świeżej kolendry. Smacznego.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kapusta młoda z mielonką tyrolską.
Dania główne
Krokiety z pieczarkami i serem
Dania główne
Placki z cukinii i marchewki
Dania główne
Kofty z ryby
Kapusta młoda z mielonką tyrolską.
Młoda kapusta ugotowana na gęsto z pokrojoną marchewką, młodymi ziemniakami,...
Odsłon: 101
Krokiety z pieczarkami i serem
Zapraszam na krokieciki z pieczarkami i serem. Zrobiłam je w trochę inny spos...
Odsłon: 170