Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 310
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6712
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241599
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2441
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 423
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 310
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6712
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241599
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2441
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 423
Składniki
Bakłażana przekroić na pół, wydłubać trochę ze środka, tak by zmieścił się tam farsz. Posypać solą i odstawić.
W tym czasie smażymy pokrojoną cebulę, dodajemy mięso i doprawiamy wg uznania. Gdy mięso już jest prawie podsmażone wyciskamy 3 ząbki czosnku, dodajemy pokrojone pomidorki (bez skórki) i pokrojone resztki wydłubanego bakłażana. Smażymy wszystko razem, mieszając, podlewając ewentualnie małą ilością wody. Dodajemy na końcu pokrojoną pietruszkę.
W tym czasie bakłażany lekko się odwodniły (przez sól), wycieramy nadmiar wody papierowym ręcznikiem i teraz już możemy nakładać farsz. Na nałożony farsz sypiemy dowolną ilość sera żółtego i zapiekamy w piekarniku.