Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2482
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 83
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 172
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 741
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2482
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 83
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 172
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 741
Składniki
Bakłażana przekroić na pół, wydłubać trochę ze środka, tak by zmieścił się tam farsz. Posypać solą i odstawić.
W tym czasie smażymy pokrojoną cebulę, dodajemy mięso i doprawiamy wg uznania. Gdy mięso już jest prawie podsmażone wyciskamy 3 ząbki czosnku, dodajemy pokrojone pomidorki (bez skórki) i pokrojone resztki wydłubanego bakłażana. Smażymy wszystko razem, mieszając, podlewając ewentualnie małą ilością wody. Dodajemy na końcu pokrojoną pietruszkę.
W tym czasie bakłażany lekko się odwodniły (przez sól), wycieramy nadmiar wody papierowym ręcznikiem i teraz już możemy nakładać farsz. Na nałożony farsz sypiemy dowolną ilość sera żółtego i zapiekamy w piekarniku.