Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12289
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13062
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5270
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12289
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1385
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13062
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5270
Składniki
Bakłażana przekroić na pół, wydłubać trochę ze środka, tak by zmieścił się tam farsz. Posypać solą i odstawić.
W tym czasie smażymy pokrojoną cebulę, dodajemy mięso i doprawiamy wg uznania. Gdy mięso już jest prawie podsmażone wyciskamy 3 ząbki czosnku, dodajemy pokrojone pomidorki (bez skórki) i pokrojone resztki wydłubanego bakłażana. Smażymy wszystko razem, mieszając, podlewając ewentualnie małą ilością wody. Dodajemy na końcu pokrojoną pietruszkę.
W tym czasie bakłażany lekko się odwodniły (przez sól), wycieramy nadmiar wody papierowym ręcznikiem i teraz już możemy nakładać farsz. Na nałożony farsz sypiemy dowolną ilość sera żółtego i zapiekamy w piekarniku.