Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 373
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 373
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Bakłażana przekroić na pół, wydłubać trochę ze środka, tak by zmieścił się tam farsz. Posypać solą i odstawić.
W tym czasie smażymy pokrojoną cebulę, dodajemy mięso i doprawiamy wg uznania. Gdy mięso już jest prawie podsmażone wyciskamy 3 ząbki czosnku, dodajemy pokrojone pomidorki (bez skórki) i pokrojone resztki wydłubanego bakłażana. Smażymy wszystko razem, mieszając, podlewając ewentualnie małą ilością wody. Dodajemy na końcu pokrojoną pietruszkę.
W tym czasie bakłażany lekko się odwodniły (przez sól), wycieramy nadmiar wody papierowym ręcznikiem i teraz już możemy nakładać farsz. Na nałożony farsz sypiemy dowolną ilość sera żółtego i zapiekamy w piekarniku.