Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybciutkie kluski bananowe na pewno przypadną do gustu nawet najgorszym niejadkom.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8598
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7122
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4867
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327709
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8598
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7122
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4867
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327709
Składniki
Do miksera wkładamy obranego banana, pokruszony twaróg, jajko i miksujemy na gładką masę. Do masy dodajemy odrobinę soku z cytryny, mąkę, cynamon i znów lekko miksujemy. Na suchą patelnię ścieramy bułkę ( lub wsypujemy bułkę tartą) dodajemy 1 łyżeczkę cukru i prażymy na lekkim ogniu do delikatnego zbrązowienia bułki. Masę na kluski nabieramy dużą łyżką i wkładamy do wrzącej osolonej wody. Od momentu wypłynięcia gotujemy tylko 3 minuty. Wykładamy kluski łyżką cedzakową. Posypujemy połową bułki tartej , do reszty bułki dolewamy ok. 10 łyżek wody w której gotowały się kluski tak aby powstał gęsty sos i wylewamy na kluski.