Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybciutkie kluski bananowe na pewno przypadną do gustu nawet najgorszym niejadkom.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11067
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3468
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1175
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4180
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 361
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11067
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3468
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1175
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4180
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 361
Składniki
Do miksera wkładamy obranego banana, pokruszony twaróg, jajko i miksujemy na gładką masę. Do masy dodajemy odrobinę soku z cytryny, mąkę, cynamon i znów lekko miksujemy. Na suchą patelnię ścieramy bułkę ( lub wsypujemy bułkę tartą) dodajemy 1 łyżeczkę cukru i prażymy na lekkim ogniu do delikatnego zbrązowienia bułki. Masę na kluski nabieramy dużą łyżką i wkładamy do wrzącej osolonej wody. Od momentu wypłynięcia gotujemy tylko 3 minuty. Wykładamy kluski łyżką cedzakową. Posypujemy połową bułki tartej , do reszty bułki dolewamy ok. 10 łyżek wody w której gotowały się kluski tak aby powstał gęsty sos i wylewamy na kluski.