Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybciutkie kluski bananowe na pewno przypadną do gustu nawet najgorszym niejadkom.
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1954
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 84
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 820
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 963
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 264
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1954
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 84
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 820
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 963
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 264
Składniki
Do miksera wkładamy obranego banana, pokruszony twaróg, jajko i miksujemy na gładką masę. Do masy dodajemy odrobinę soku z cytryny, mąkę, cynamon i znów lekko miksujemy. Na suchą patelnię ścieramy bułkę ( lub wsypujemy bułkę tartą) dodajemy 1 łyżeczkę cukru i prażymy na lekkim ogniu do delikatnego zbrązowienia bułki. Masę na kluski nabieramy dużą łyżką i wkładamy do wrzącej osolonej wody. Od momentu wypłynięcia gotujemy tylko 3 minuty. Wykładamy kluski łyżką cedzakową. Posypujemy połową bułki tartej , do reszty bułki dolewamy ok. 10 łyżek wody w której gotowały się kluski tak aby powstał gęsty sos i wylewamy na kluski.