Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybciutkie kluski bananowe na pewno przypadną do gustu nawet najgorszym niejadkom.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9895
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2527
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1668
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 615
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3786
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9895
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2527
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1668
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 615
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3786
Składniki
Do miksera wkładamy obranego banana, pokruszony twaróg, jajko i miksujemy na gładką masę. Do masy dodajemy odrobinę soku z cytryny, mąkę, cynamon i znów lekko miksujemy. Na suchą patelnię ścieramy bułkę ( lub wsypujemy bułkę tartą) dodajemy 1 łyżeczkę cukru i prażymy na lekkim ogniu do delikatnego zbrązowienia bułki. Masę na kluski nabieramy dużą łyżką i wkładamy do wrzącej osolonej wody. Od momentu wypłynięcia gotujemy tylko 3 minuty. Wykładamy kluski łyżką cedzakową. Posypujemy połową bułki tartej , do reszty bułki dolewamy ok. 10 łyżek wody w której gotowały się kluski tak aby powstał gęsty sos i wylewamy na kluski.