Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale danie na bazie wolowiny. Mozna spozywac z kromka chrupiacego chleba, z dodatkiem grubego makaronu - jak kto woli. Smacznego !!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16812
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 94
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 312
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 831
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23607
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16812
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 94
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 312
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 831
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23607
Składniki
Warzywa i pieczarki obieramy, kroimy, doprawiamy Kucharkiem, smazymy na patelni (uzylam 1 lyzki smalcu z gesi). Nastepnie oproszamy maka, dodajemy koncentrat pomidorowy, lyzke ostrej musztardy, reszte przypraw, podlewamy woda (750 ml) mieszamy i jeszcze chwilke gotujemy. Mieso wolowe kroimy w paseczki ( w poprzek wlokien), doprawiamy sola i pieprzem, oproszamy maka i obsmazamy na patelni w wysokiej temeraturze. Najlepiej jest to zrobic partiami, tak aby mieso dobrze sie wysmazylo, a nie puscilo sokow i dusilo sie potem. ja podzielilam ta ilosc miesa na dwie partie. Wysmazone mieso dodajemy do zupy, gotujemy jeszcze kwadrans pod przykryciem. Mozna na koniec doprawic smietanka i Maggi. Gotowe. Iiiiiiiiiiiiiii smacznego!!!