Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale danie na bazie wolowiny. Mozna spozywac z kromka chrupiacego chleba, z dodatkiem grubego makaronu - jak kto woli. Smacznego !!
Warzywa i pieczarki obieramy, kroimy, doprawiamy Kucharkiem, smazymy na patelni (uzylam 1 lyzki smalcu z gesi). Nastepnie oproszamy maka, dodajemy koncentrat pomidorowy, lyzke ostrej musztardy, reszte przypraw, podlewamy woda (750 ml) mieszamy i jeszcze chwilke gotujemy.
Mieso wolowe kroimy w paseczki ( w poprzek wlokien), doprawiamy sola i pieprzem, oproszamy maka i obsmazamy na patelni w wysokiej temeraturze. Najlepiej jest to zrobic partiami, tak aby mieso dobrze sie wysmazylo, a nie puscilo sokow i dusilo sie potem. ja podzielilam ta ilosc miesa na dwie partie.
Wysmazone mieso dodajemy do zupy, gotujemy jeszcze kwadrans pod przykryciem. Mozna na koniec doprawic smietanka i Maggi.
Gotowe.
Iiiiiiiiiiiiiii smacznego!!!
Magda Gessler jest bez wątpienia ikoną dobrego smaku i sięgania do korzeni ku...
Odsłon: 1274
Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...
Odsłon: 49
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 144
Sałatka z burratą, z dodatkiem grillowanej cukinii i brzoskwini. Pyszna i zdr...
Odsłon: 64
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 437
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 982
Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...
Odsłon: 49
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 144
Sałatka z burratą, z dodatkiem grillowanej cukinii i brzoskwini. Pyszna i zdr...
Odsłon: 64
Kartacze, potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwa...
Odsłon: 437
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 982
Składniki
Warzywa i pieczarki obieramy, kroimy, doprawiamy Kucharkiem, smazymy na patelni (uzylam 1 lyzki smalcu z gesi). Nastepnie oproszamy maka, dodajemy koncentrat pomidorowy, lyzke ostrej musztardy, reszte przypraw, podlewamy woda (750 ml) mieszamy i jeszcze chwilke gotujemy. Mieso wolowe kroimy w paseczki ( w poprzek wlokien), doprawiamy sola i pieprzem, oproszamy maka i obsmazamy na patelni w wysokiej temeraturze. Najlepiej jest to zrobic partiami, tak aby mieso dobrze sie wysmazylo, a nie puscilo sokow i dusilo sie potem. ja podzielilam ta ilosc miesa na dwie partie. Wysmazone mieso dodajemy do zupy, gotujemy jeszcze kwadrans pod przykryciem. Mozna na koniec doprawic smietanka i Maggi. Gotowe. Iiiiiiiiiiiiiii smacznego!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Łopatka pieczona w kapuście kiszonej
Dania główne
Babcine gołąbki
Dania główne
Tarta z cukinią i bundzem
Dania główne
Roladki z kurczaka z pomidorem
Łopatka pieczona w kapuście kiszonej
mięso pieczone w kapuście jest przepyszne, kruche, miękkie i soczyste zawsze...
Odsłon: 124
Babcine gołąbki
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 184