Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale danie na bazie wolowiny. Mozna spozywac z kromka chrupiacego chleba, z dodatkiem grubego makaronu - jak kto woli. Smacznego !!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 588
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 588
Składniki
Warzywa i pieczarki obieramy, kroimy, doprawiamy Kucharkiem, smazymy na patelni (uzylam 1 lyzki smalcu z gesi). Nastepnie oproszamy maka, dodajemy koncentrat pomidorowy, lyzke ostrej musztardy, reszte przypraw, podlewamy woda (750 ml) mieszamy i jeszcze chwilke gotujemy. Mieso wolowe kroimy w paseczki ( w poprzek wlokien), doprawiamy sola i pieprzem, oproszamy maka i obsmazamy na patelni w wysokiej temeraturze. Najlepiej jest to zrobic partiami, tak aby mieso dobrze sie wysmazylo, a nie puscilo sokow i dusilo sie potem. ja podzielilam ta ilosc miesa na dwie partie. Wysmazone mieso dodajemy do zupy, gotujemy jeszcze kwadrans pod przykryciem. Mozna na koniec doprawic smietanka i Maggi. Gotowe. Iiiiiiiiiiiiiii smacznego!!!