Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam danie z mielonej wołowiny - szybkie, proste i oczywiście smaczne.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12441
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13388
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5660
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12441
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13388
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5660
Składniki
Mięso mielimy w maszynce. Dodajemy łyżkę oleju i żółtko. Masę wyrabiamy doprawiając tylko świeżo zmielonym pieprzem.
Cebulę pokroić w półplasterki.
Na rozgrzany tłuszcz kładziemy okrągłe, delikatnie spłaszczone befsztyki /formujemy zwilżonymi w wodzie rękami/ i smażymy na rumiano. Cebulkę dodajemy w momencie przekładania befsztyków na drugą stronę. Smażymy pod przykryciem do momentu, kiedy cebulka delikatnie się zrumieni. Na końcu solimy całą potrawę.
Befsztyki możemy podać z mizerią, zieloną sałatą lub marchewką z zielonym groszkiem. SMACZNEGO!