Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam danie z mielonej wołowiny - szybkie, proste i oczywiście smaczne.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 56
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2345
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 56
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2345
Składniki
Mięso mielimy w maszynce. Dodajemy łyżkę oleju i żółtko. Masę wyrabiamy doprawiając tylko świeżo zmielonym pieprzem.
Cebulę pokroić w półplasterki.
Na rozgrzany tłuszcz kładziemy okrągłe, delikatnie spłaszczone befsztyki /formujemy zwilżonymi w wodzie rękami/ i smażymy na rumiano. Cebulkę dodajemy w momencie przekładania befsztyków na drugą stronę. Smażymy pod przykryciem do momentu, kiedy cebulka delikatnie się zrumieni. Na końcu solimy całą potrawę.
Befsztyki możemy podać z mizerią, zieloną sałatą lub marchewką z zielonym groszkiem. SMACZNEGO!