Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam danie z mielonej wołowiny - szybkie, proste i oczywiście smaczne.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117826
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8279
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3076
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1986
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1474
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117826
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8279
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3076
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1986
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1474
Składniki
Mięso mielimy w maszynce. Dodajemy łyżkę oleju i żółtko. Masę wyrabiamy doprawiając tylko świeżo zmielonym pieprzem.
Cebulę pokroić w półplasterki.
Na rozgrzany tłuszcz kładziemy okrągłe, delikatnie spłaszczone befsztyki /formujemy zwilżonymi w wodzie rękami/ i smażymy na rumiano. Cebulkę dodajemy w momencie przekładania befsztyków na drugą stronę. Smażymy pod przykryciem do momentu, kiedy cebulka delikatnie się zrumieni. Na końcu solimy całą potrawę.
Befsztyki możemy podać z mizerią, zieloną sałatą lub marchewką z zielonym groszkiem. SMACZNEGO!