Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam danie z mielonej wołowiny - szybkie, proste i oczywiście smaczne.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5684
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 71
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 104
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 596
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5684
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 71
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 104
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 596
Składniki
Mięso mielimy w maszynce. Dodajemy łyżkę oleju i żółtko. Masę wyrabiamy doprawiając tylko świeżo zmielonym pieprzem.
Cebulę pokroić w półplasterki.
Na rozgrzany tłuszcz kładziemy okrągłe, delikatnie spłaszczone befsztyki /formujemy zwilżonymi w wodzie rękami/ i smażymy na rumiano. Cebulkę dodajemy w momencie przekładania befsztyków na drugą stronę. Smażymy pod przykryciem do momentu, kiedy cebulka delikatnie się zrumieni. Na końcu solimy całą potrawę.
Befsztyki możemy podać z mizerią, zieloną sałatą lub marchewką z zielonym groszkiem. SMACZNEGO!