Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne naleśniki z niespodzianką w środku :)
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231673
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4918
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36150
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1365
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231673
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4918
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36150
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1365
        
        
                Składniki
Z mleka, mąki, jaj, cukru i soli miksujemy gładkie ciasto. Odstawiamy na 20 minut. Następnie dodajemy otartą skórkę z pomarańczy lub cytryny, roztopione i schłodzone masło i mieszamy.
Jabłko obieramy i myjemy, dzielimy na 2 połówki, wydrążamy gniazda z nasionami i kroimy w okrągłe plastry 0,5 cm. Cynamon mieszamy z 2 łyżkami cukru, obtaczamy w tym jabłka i smażymy na łyżce masła.
Naleśniki smażymy na minimalnej ilości tłuszczu, wylewamy ciasto na patelnię, rozprowadzamy cienko po całej powierzchni, na środek nakładamy plaster jabłka i polewamy go odrobiną ciasta, by go przykryć. Smażymy na rumiano z obu stron. Można oprószyć cukrem pudrem.