Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne naleśniki z niespodzianką w środku :)
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2613
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105636
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2043
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5919
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2613
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105636
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2043
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5919
Składniki
Z mleka, mąki, jaj, cukru i soli miksujemy gładkie ciasto. Odstawiamy na 20 minut. Następnie dodajemy otartą skórkę z pomarańczy lub cytryny, roztopione i schłodzone masło i mieszamy.
Jabłko obieramy i myjemy, dzielimy na 2 połówki, wydrążamy gniazda z nasionami i kroimy w okrągłe plastry 0,5 cm. Cynamon mieszamy z 2 łyżkami cukru, obtaczamy w tym jabłka i smażymy na łyżce masła.
Naleśniki smażymy na minimalnej ilości tłuszczu, wylewamy ciasto na patelnię, rozprowadzamy cienko po całej powierzchni, na środek nakładamy plaster jabłka i polewamy go odrobiną ciasta, by go przykryć. Smażymy na rumiano z obu stron. Można oprószyć cukrem pudrem.