Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwarte, dość zbite kulki w panierce. Wpierwej gotowane, następnie pieczone. I pikantne. Idealnie skomponowały się z mięsnym ryżem meksykańskim!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19999
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 526
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 606
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7034
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244667
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19999
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 526
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 606
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7034
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244667
Składniki
Mąki przesiewam i solę. Dodaję około 150-200 ml wody. Zagniatam. Dodaję wody według potrzeb ciasta – nie może kleić się do rąk, ale musi trzymać się zwarte po zagnieceniu. Formuję kulki wielkości orzecha.
W dużym garnku zagotowuję wodę. Solę. Wrzucam po kilka kulek /nie mogą nachodzić na siebie, niech mają luz/ i gotuję kilka minut /do miękkości w środku/. Wyjmuję łyżką cedzakową i odkładam na bok.
Piekarnik rozgrzewam do 175 stopni Celsjusza. Przygotowuję panierkę. Kaszkę kukurydzianą łączę z przyprawami. Posypuję kulki i obtaczam. Układam je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Polewam oliwą. Piekę do ładnego zezłocenia panierki, co jakiś czas mieszam.