Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwarte, dość zbite kulki w panierce. Wpierwej gotowane, następnie pieczone. I pikantne. Idealnie skomponowały się z mięsnym ryżem meksykańskim!
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1010
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4422
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 452
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2739
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38733
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1010
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4422
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 452
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2739
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38733
Składniki
Mąki przesiewam i solę. Dodaję około 150-200 ml wody. Zagniatam. Dodaję wody według potrzeb ciasta – nie może kleić się do rąk, ale musi trzymać się zwarte po zagnieceniu. Formuję kulki wielkości orzecha.
W dużym garnku zagotowuję wodę. Solę. Wrzucam po kilka kulek /nie mogą nachodzić na siebie, niech mają luz/ i gotuję kilka minut /do miękkości w środku/. Wyjmuję łyżką cedzakową i odkładam na bok.
Piekarnik rozgrzewam do 175 stopni Celsjusza. Przygotowuję panierkę. Kaszkę kukurydzianą łączę z przyprawami. Posypuję kulki i obtaczam. Układam je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Polewam oliwą. Piekę do ładnego zezłocenia panierki, co jakiś czas mieszam.