Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 63 Ocena: 829
Dodano: 17.03.2018
Odsłon: 1438
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Cebulę i marchew pokroiłam w kostkę i podsmażyłam lekko na patelni na rozgrzanej oliwie. Fasolkę odcedziłam, przepłukałam pod bieżącą wodą i rozgniotłam widelcem. Tofu utarłam na tarce o dużych oczkach. Fasolkę i tofu dodałam do cebuli i czosnku. Dodałam zioła i paprykę i chwilę wszystko smażyłam mieszając aby składniki dobrze się wymieszały. Potem dodałam sos sojowy i wlałam wino. Całość smażyłam aż do całkowitego odparowania wina. Marchew i selera utarłam na tarce o dużych oczkach, dodałam do reszty składników na patelni. Całość zalałam sosem pomidorowym, wymieszałam i dusiłam pod przykryciem około 10 minut. Na koniec doprawiłam solą i pieprzem. Można dodać nieco ostrej papryczki.
Makaron spaghetti podałam z sosem i posypałam świeżą bazylią.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Maudie 18 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Dla mnie bomba :)4 Kto głosował? | Odpowiedz