Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam dziś spaghetti bolognese w wersji bezmięsnej. Mięso zastąpiły mi czerwona fasolka i tofu. Jak dla mnie niebo w gębie!
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 345
Masz ochotę na pyszne i szybkie śniadanie, wystarczy serek wiejski, musli, ba...
Odsłon: 375
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 921
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 345
Masz ochotę na pyszne i szybkie śniadanie, wystarczy serek wiejski, musli, ba...
Odsłon: 375
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 921
Składniki
Cebulę i marchew pokroiłam w kostkę i podsmażyłam lekko na patelni na rozgrzanej oliwie. Fasolkę odcedziłam, przepłukałam pod bieżącą wodą i rozgniotłam widelcem. Tofu utarłam na tarce o dużych oczkach. Fasolkę i tofu dodałam do cebuli i czosnku. Dodałam zioła i paprykę i chwilę wszystko smażyłam mieszając aby składniki dobrze się wymieszały. Potem dodałam sos sojowy i wlałam wino. Całość smażyłam aż do całkowitego odparowania wina. Marchew i selera utarłam na tarce o dużych oczkach, dodałam do reszty składników na patelni. Całość zalałam sosem pomidorowym, wymieszałam i dusiłam pod przykryciem około 10 minut. Na koniec doprawiłam solą i pieprzem. Można dodać nieco ostrej papryczki. Makaron spaghetti podałam z sosem i posypałam świeżą bazylią.