Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam dziś spaghetti bolognese w wersji bezmięsnej. Mięso zastąpiły mi czerwona fasolka i tofu. Jak dla mnie niebo w gębie!
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 566
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2083
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 151
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 213
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 566
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2083
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 151
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 213
Składniki
Cebulę i marchew pokroiłam w kostkę i podsmażyłam lekko na patelni na rozgrzanej oliwie. Fasolkę odcedziłam, przepłukałam pod bieżącą wodą i rozgniotłam widelcem. Tofu utarłam na tarce o dużych oczkach. Fasolkę i tofu dodałam do cebuli i czosnku. Dodałam zioła i paprykę i chwilę wszystko smażyłam mieszając aby składniki dobrze się wymieszały. Potem dodałam sos sojowy i wlałam wino. Całość smażyłam aż do całkowitego odparowania wina. Marchew i selera utarłam na tarce o dużych oczkach, dodałam do reszty składników na patelni. Całość zalałam sosem pomidorowym, wymieszałam i dusiłam pod przykryciem około 10 minut. Na koniec doprawiłam solą i pieprzem. Można dodać nieco ostrej papryczki. Makaron spaghetti podałam z sosem i posypałam świeżą bazylią.