Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11992
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 135
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8798
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155460
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1190
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11992
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 135
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8798
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155460
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1190
Składniki
Kapustę szatkujemy. Koper posiekać. Cebulę pokroić. Czosnek przeciskamy przez praskę. Tłuszcz rozgrzany na patelni, wrzucamy boczek i smażymy około 1-2 minuty. Potem dorzucamy cebulę, liść laurowy, ziele angielskie, ziarna pieprzu i wrzucamy czosnek. Całość mieszamy i czekamy aż cebulka nam zmięknie. Po tym czasie dodajemy kapustę na dwa razy za każdym razem soląc ją. Odczekujemy 5 minut aż kapusta puści soki i wlewamy szklankę wody. Teraz całość pieprzymy, dodajemy łyżeczkę papryki sypanej i posiekany koper. Całość mieszamy i czekamy aż kapusta będzie miękka. Na sam koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy ostatnie 10 minut. Po tym czasie nasza potrawa będzie gotowa!!! Zapraszam do obejrzenia filmu z przygotowań. Link poniżej! Życząc smacznego pozdrawiam serdecznie!