Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1863
Polecam, pychota.
Odsłon: 614
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1863
Polecam, pychota.
Odsłon: 614
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Składniki
Kapustę szatkujemy. Koper posiekać. Cebulę pokroić. Czosnek przeciskamy przez praskę. Tłuszcz rozgrzany na patelni, wrzucamy boczek i smażymy około 1-2 minuty. Potem dorzucamy cebulę, liść laurowy, ziele angielskie, ziarna pieprzu i wrzucamy czosnek. Całość mieszamy i czekamy aż cebulka nam zmięknie. Po tym czasie dodajemy kapustę na dwa razy za każdym razem soląc ją. Odczekujemy 5 minut aż kapusta puści soki i wlewamy szklankę wody. Teraz całość pieprzymy, dodajemy łyżeczkę papryki sypanej i posiekany koper. Całość mieszamy i czekamy aż kapusta będzie miękka. Na sam koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy ostatnie 10 minut. Po tym czasie nasza potrawa będzie gotowa!!! Zapraszam do obejrzenia filmu z przygotowań. Link poniżej! Życząc smacznego pozdrawiam serdecznie!