Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowa, smaczna, biała kaszanka, zrobiona na kaszy gryczanej i jęczmiennej z dodatkiem ostrego sosu z papryczek chili, przypraw i mięsa z kaczki.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 51
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 154
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 51
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 154
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2828
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Składniki
Wymyte mięsa gotujemy w 12 szklankach osolonej wody do miękkości mięs.
Mięsa studzimy.
Oddzielamy mięso od kości i rozdrabniamy nożem.
Wywar (rosół) z gotowania mięs przecedzamy przez sitko.
Dodajemy kostkę rosołową (swojego wyrobu), ostry sos z papryczek, rozdrobnione mięsa oraz wszystkie przyprawy. Wywar z przyprawami i mięsem doprowadzamy do zagotowania się.
Do gotującego się wywaru dodajemy opłukane kasze.
Cały czas mieszając gotujemy do momentu gęstnienia wywaru i pęcznienia kasz na 60%.
Gdy kasze będą na 60% sparzone, kończymy gotowanie i przykrywamy garnek z kaszami pokrywką na 30 minut. Kasza pod przykryciem dojdzie do potrzebnego nam stanu.
Kasza po 30 minutach parzenia w przykrytym garnku.
Studzimy, mieszamy kasze.
Po ostudzeniu nadziewamy w jelita, wcześniej opłukane z soli i wymoczone w kilku wodach.
Kaszankę parzymy w temperaturze 70-75 stopni Celsjusza - 30 minut.
Po parzeniu, studzimy w zimnej wodzie.
Wieszamy na kiju w celu osuszenia. I potem wkładamy do lodówki.
Gotową kaszankę smażymy na małym ogniu, pod przykryciem, kilkakrotnie przewracając ją do momentu ładnego zarumienienia się.
Smacznego!!!