Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
roladę możemy podać na zimno i na gorąco
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4355
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1279
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2273
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4355
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1279
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 266
Składniki
Na płat z udźca z indyka rozkładamy liście szpinaku, na środek kładziemy kiełbaski. .Roladę zwijamy i sznurujemy. Na rozgrzanej patelni na smalcu obsmażamy roladę z każdej strony, przekładamy do naczynia żaroodpornego, przelewamy tłuszcz ze smażenia, wlewamy ½ szkl wina . Naczynie przykrywamy folią aluminiową, wstawiamy do nagrzanego piekarnika 150 stopni pieczenie góra/ dół około 1 godzinę Zdejmujemy folię aluminiową, podnosimy temperaturę do 180 stopni włączamy termoobieg, pieczemy do zarumienia. ziemniaki młode dokładnie umyć, pokroić na ósemki i plastry. Przełożyć do naczynia wysmarowanego olejem,posypać ziołami doprawić solą. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni do zarumienia. Zarumienione ziemniaki przekładamy do naczynia z roladą i piec jeszcze przez kilka minut.