Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wygląda jak gołąbek. a w środku niespodzianka
 
         
         
        Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 888
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5484
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8666
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17777
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 888
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5484
 
            Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8666
 
            Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17777
 
         
         
                Składniki
Umyte liście kapusty włoskiej sparzyć w osolonej wodzie przez 5 minut. Odsączyć i wystudzić.
Na gorący olej wrzucić starte jabłko oraz drobno pokrojone cebulę i pora. Mieszając ,przesmażyć przez kilka minut. Doprawić solą ,pieprzem i lubczykiem.
Na liść kapusty nałożyć białą kiełbasę i oprószyć słodką czerwoną papryką. Zawinąć.
Na kolejny liść kapusty, nałożyć przesmażone jabłka z warzywami. Następnie ułożyć zawiniętą kiełbasę i ponownie zrolować liść kapusty. I zawinąć w trzeci liść.
Całość zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do foremki do pieczenia. Następnie wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 160 C ,na około 50 minut. Po 50 minutach ściągamy folię i zostawiamy jeszcze na 5 minut w 200 stopniach. Gotowe.