Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wygląda jak gołąbek. a w środku niespodzianka
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 381
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2766
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1660
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14471
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 381
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2766
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 912
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1660
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14471
Składniki
Umyte liście kapusty włoskiej sparzyć w osolonej wodzie przez 5 minut. Odsączyć i wystudzić.
Na gorący olej wrzucić starte jabłko oraz drobno pokrojone cebulę i pora. Mieszając ,przesmażyć przez kilka minut. Doprawić solą ,pieprzem i lubczykiem.
Na liść kapusty nałożyć białą kiełbasę i oprószyć słodką czerwoną papryką. Zawinąć.
Na kolejny liść kapusty, nałożyć przesmażone jabłka z warzywami. Następnie ułożyć zawiniętą kiełbasę i ponownie zrolować liść kapusty. I zawinąć w trzeci liść.
Całość zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do foremki do pieczenia. Następnie wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 160 C ,na około 50 minut. Po 50 minutach ściągamy folię i zostawiamy jeszcze na 5 minut w 200 stopniach. Gotowe.