Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wygląda jak gołąbek. a w środku niespodzianka
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3900
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 753
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3900
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 753
Składniki
Umyte liście kapusty włoskiej sparzyć w osolonej wodzie przez 5 minut. Odsączyć i wystudzić.
Na gorący olej wrzucić starte jabłko oraz drobno pokrojone cebulę i pora. Mieszając ,przesmażyć przez kilka minut. Doprawić solą ,pieprzem i lubczykiem.
Na liść kapusty nałożyć białą kiełbasę i oprószyć słodką czerwoną papryką. Zawinąć.
Na kolejny liść kapusty, nałożyć przesmażone jabłka z warzywami. Następnie ułożyć zawiniętą kiełbasę i ponownie zrolować liść kapusty. I zawinąć w trzeci liść.
Całość zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do foremki do pieczenia. Następnie wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 160 C ,na około 50 minut. Po 50 minutach ściągamy folię i zostawiamy jeszcze na 5 minut w 200 stopniach. Gotowe.