Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wygląda jak gołąbek. a w środku niespodzianka
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113053
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 775
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113053
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 775
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
Umyte liście kapusty włoskiej sparzyć w osolonej wodzie przez 5 minut. Odsączyć i wystudzić.
Na gorący olej wrzucić starte jabłko oraz drobno pokrojone cebulę i pora. Mieszając ,przesmażyć przez kilka minut. Doprawić solą ,pieprzem i lubczykiem.
Na liść kapusty nałożyć białą kiełbasę i oprószyć słodką czerwoną papryką. Zawinąć.
Na kolejny liść kapusty, nałożyć przesmażone jabłka z warzywami. Następnie ułożyć zawiniętą kiełbasę i ponownie zrolować liść kapusty. I zawinąć w trzeci liść.
Całość zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do foremki do pieczenia. Następnie wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 160 C ,na około 50 minut. Po 50 minutach ściągamy folię i zostawiamy jeszcze na 5 minut w 200 stopniach. Gotowe.