Do góry

Dania główne Przepis na:

Biała kiełbasa w sosie chrzanowo pieczarkowym

Biała kiełbasa w sosie chrzanowo pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2330 Ocena: 51802

Dodano:

Odsłon: 622

Nie wolno, na litość boską, do sklepu chodzić na „głodzie”! Kupuje wtedy się wszystko, na co ma się ochotę. Tak było tym razem. Ona na mnie „patrzyła” i „krzyczała”, Weź…pliz, Weź mnie! Jak jej nie wziąć skoro tak na mnie patrzy i prosi. Przygarnąłem!

Składniki

  • 2 pętka surowej białej kiełbasy
  • 5oo ml wody
  • 2 liście laurowe
  • 100 g pieczarek
  • 1 łyżka chrzanu
  • 1 łyżka musztardy imbirowej
  • 1 łyżka mąki
  • Sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Biała kiełbasa w sosie chrzanowo pieczarkowym

Przygotowanie

  1. Przygarnięte kiełbasy gotujemy w wodzie (500 ml) z dodatkiem liści laurowych.

    Wyjmujemy i kroimy w „talarki”. Wywar przecedzamy przez drobne sito, dodajemy chrzan i musztardę oraz pokrojone pieczarki. Zagotowujemy.



    Mąkę mieszamy z wodą (100 ml), dodajemy do całości, chwilę podgrzewamy.



    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Debris 11 grudnia 2020 Dzisiaj było na obiad. Pycha! Troszkę zmieniłam bo pieczarki najpierw poddusiłam z cebulką a potem podsmażyłam kiełbaskę. Nawet dzieci zajadały ze smakiem :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 01 grudnia 2020 Patrzę na zdjęcie i po prostu jem oczami! Pycha! <3

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Facet_w_kuchni 29 listopada 2020 Też lubię. Ale ja bym się oparł. Mam jeszcze w zamrażalniku własnoręcznie zrobioną :) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń