Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wolno, na litość boską, do sklepu chodzić na „głodzie”! Kupuje wtedy się wszystko, na co ma się ochotę. Tak było tym razem. Ona na mnie „patrzyła” i „krzyczała”, Weź…pliz, Weź mnie! Jak jej nie wziąć skoro tak na mnie patrzy i prosi. Przygarnąłem!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 164
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13329
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2631
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3786
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 164
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13329
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2631
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3786
Składniki
Przygarnięte kiełbasy gotujemy w wodzie (500 ml) z dodatkiem liści laurowych. Wyjmujemy i kroimy w „talarki”. Wywar przecedzamy przez drobne sito, dodajemy chrzan i musztardę oraz pokrojone pieczarki. Zagotowujemy. Mąkę mieszamy z wodą (100 ml), dodajemy do całości, chwilę podgrzewamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.