Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na białą kiełbasę zapiekaną w czerwonym winie oraz suszonymi śliwkami.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 734
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11170
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3962
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1372
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 734
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11170
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3962
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1372
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w krążki, śliwki przekroić na pół a na kiełbasie zrobić nacięcia. Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć połowę cebuli, na to ułożyć białą kiełbasę oraz posypać suszonymi śliwkami. Wierzch kiełbasy posmarować olejem, następnie wyłożyć na kiełbasę resztę cebuli. Całość zapiekać w 180 C przez ok 45 minut pod przykryciem, po tym czasie wyjąć kiełbasę z piekarnika odsłonić pokrywę zalać czerwonym winem i dalej zapiekać przez ok 20 minut już bez przykrycia. Biała kiełbasa zapiekana w czerwonym winie jest rewelacyjna w smaku. Przełamanie słodkiej śliwki z winem na białej kiełbasie daje niesamowity posmak. Smacznego!!