Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na białą kiełbasę zapiekaną w czerwonym winie oraz suszonymi śliwkami.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4942
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154707
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1017
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 429
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4942
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154707
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1017
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 429
Składniki
Cebulę obrać i pokroić w krążki, śliwki przekroić na pół a na kiełbasie zrobić nacięcia. Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć połowę cebuli, na to ułożyć białą kiełbasę oraz posypać suszonymi śliwkami. Wierzch kiełbasy posmarować olejem, następnie wyłożyć na kiełbasę resztę cebuli. Całość zapiekać w 180 C przez ok 45 minut pod przykryciem, po tym czasie wyjąć kiełbasę z piekarnika odsłonić pokrywę zalać czerwonym winem i dalej zapiekać przez ok 20 minut już bez przykrycia. Biała kiełbasa zapiekana w czerwonym winie jest rewelacyjna w smaku. Przełamanie słodkiej śliwki z winem na białej kiełbasie daje niesamowity posmak. Smacznego!!