Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotowane przeze mnie białe szparagi na maśle z bułką tartą są tak pyszne, że na pewno smakiem niejedną osobę zachwycą. Można serwować je również jako dodatek do delikatnych ryb i mięs.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4454
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34304
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2015
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113705
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4454
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34304
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2015
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113705
Składniki
Szparagi myjemy i obieramy z grubej skórki. W odpowiednim wielkością garnku gotujemy wodę i wsypujemy do niej sól i cukier. Do wrzącej wody wrzucamy obrane szparagi na ok. 2-4 minut. W tym czasie przygotowujemy patelnię gdzie roztapiamy klarowane masło i rumienimy bułkę tartą. Ugotowane al'dente białe szparagi serwujemy polane zarumienioną bułką tartą wraz z masłem. Obcjonalnie posypujemy drobno poszatkowaną natką pietruszki.