Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy smaczny obiad dla całej rodziny można przygotować bardzo niskim kosztem? Oczywiście! Aby zrobić bieda placki, możesz sięgnąć po ziemniaki z wczorajszego obiadu. W ten sposób zyskujesz pewność, że żaden produkt w twojej kuchni się nie zmarnuje. Podaj do nich prostą sałatkę lub ulubiony sos, a za każdym razem otrzymasz nieco inne danie.
Ziemniaki ugotuj, a następnie utłucz z łyżką masła, solą oraz pieprzem. Powinna powstać w miarę gładka i jednolita masa. Odstaw do wysytygnięcia. Możesz również wykorzystać ziemniaki pozostałe z wczorajszego obiadu.
Do ziemniaków dodaj mąkę, jajko oraz posiekaną drobno natkę pietruszki (lub szczypiorek). Całość dokładnie wymieszaj, aby powstała jednolita masa.
Ziemniaki podziel na porcje i uformuj z nich kotleciki o średnicy około 8 cm i grubości ok. 2 cm. Każdy z nich obtocz w niedużej ilości bułki tartej. Smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj z ulubioną surówką lub sosem np. węgierskim, grzybowym lub pomidorowym.
Prosta wersja placka po węgiersku czyli duże placki ziemniaczane z gulaszem w...
Odsłon: 18030
Sezon na cukinie jeszcze się nie skończył a dania z cukinii są pyszne. Propon...
Odsłon: 9832
Składniki
Ziemniaki ugotuj, a następnie utłucz z łyżką masła, solą oraz pieprzem. Powinna powstać w miarę gładka i jednolita masa. Odstaw do wysytygnięcia. Możesz również wykorzystać ziemniaki pozostałe z wczorajszego obiadu.
Do ziemniaków dodaj mąkę, jajko oraz posiekaną drobno natkę pietruszki (lub szczypiorek). Całość dokładnie wymieszaj, aby powstała jednolita masa.
Ziemniaki podziel na porcje i uformuj z nich kotleciki o średnicy około 8 cm i grubości ok. 2 cm. Każdy z nich obtocz w niedużej ilości bułki tartej. Smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj z ulubioną surówką lub sosem np. węgierskim, grzybowym lub pomidorowym.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Dania główne
Kurczak zawijany w roladę
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 1952
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
uwielbiam kaszę jaglaną pod każdą postacią, z dodatkiem warzyw staje się szyb...
Odsłon: 82