Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22659
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15004
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4771
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44911
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 667
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 739
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22659
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15004
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4771
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44911
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 667
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 739
Składniki
Kapustę kwaszoną pokroić drobno,gotować w niewielkiej ilości wody kilka razy aż kapusta nie będzie tak kwaśna(wszystko zależy od tego jaką kwaśną mamy kapustę). Gdy gotuje nam się kapusta namaczamy suszone grzyby i gotujemy ok 0,5 godziny. Następnie szatkujemy drobniutko świeżą kapustę. Gdy nasza kwaszona kapusta jest już gotowa na kwaśność dodajemy udka z kurczaka,liście laurowe, ziele angielskie i gotujemy na małym ogniu. Po 1,5 godzinie gotowania wyjmujemy ugotowane mięso i dodajemy świeżą kapustę i dalej gotujemy na wolnym ogniu. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy wieprzowinę, dodajemy do kapusty razem z grzybami( wodę również w której gotowaliśmy grzyby dla ulepszenia smaku) i suszone śliwki(śliwki można drobniutko pokroić). Mięso gotowane obieramy kroimy drobniej i dodajemy do kapusty. Na koniec gotowania pierwszego dnia dodajemy przecier pomidorowy i doprawiamy delikatnie i zdejmujemy z palnika. Do bigosu wracamy drugiego dnia podgrzewamy go znów na małym ogniu i doprawiamy już całość do smaku. Bigos najlepiej smakuje na 3-4 dzień,podajemy z pieczywem. SMACZNEGO!!!