Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigos hultajski na winie

Bigos hultajski na winie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2444 Ocena: 16410

Dodano:

Odsłon: 381

Wykorzystaj wędlinę po Świętach.

Składniki

  • Kapusta kiszona 1 kg
  • Cebula biała 2 szt
  • Smalec 2 łyzki
  • mąka 2 łyżki
  • rosół warzywny 3 szklanki
  • ½ kg wędliny poświątecznej
  • grzyby suszone 1/3 szklanki
  • śliwki suszone 5 dag
  • 100 ml czerwonego wytrawnego wina
  • sól i pieprz do smaku
  • owoce jałowca do smaku
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bigos hultajski na winie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Grzyby namoczyć i lekko podgotować. Kapustę przepłukać, drobno posiekać, zalać wywarem warzywnym i gotować. Cebulę posiekać i przysmażyć na smalcu razem z pokrojoną wędliną. Pod koniec smażenia posypać mąką, wymieszać i dodać do kapusty i przyprawić do smaku. Następnie dodać grzyby z wywarem, posiekane śliwki, wlać wino i dalej gotować do miękkości.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń