Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla wegetarian i nie tylko. Pyszna mieszanka kapusty kiszonej i pekinki. Pachnący koperkiem makaron.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 975
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2853
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1712
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14647
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 975
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2853
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1712
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14647
Składniki
Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oleju rzepakowym, najlepiej w większym garnku. Do garnka dodać kiszoną kapustę. Można wcześniej pokroić jeśli jest zbyt grubo szatkowana. Mieszać i smażyć kilka minut. Dodać poszatkowaną kapustę pekińską i pomidory. Dodać ok. 1 l przegotowanej, gorącej wody. Gotować na wolnym ogniu. Dodać powidła, listki laurowe, ziele angielskie, majeranek, cukier i sól. Gotować na wolnym ogniu ok 40 min, mieszając od czasu do czasu. Na koniec dodać świeżo mielony pieprz. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Do garnka w który gotował się makaron włożyć masło i dodać ugotowany makaron. Podgrzewać kilka minut, mieszać. Ciepły makaron posypać koperkiem. Podać z bigosem. Smacznego.