Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla wegetarian i nie tylko. Pyszna mieszanka kapusty kiszonej i pekinki. Pachnący koperkiem makaron.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34678
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 912
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 353
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3982
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34678
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 912
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 353
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3982
Składniki
Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oleju rzepakowym, najlepiej w większym garnku. Do garnka dodać kiszoną kapustę. Można wcześniej pokroić jeśli jest zbyt grubo szatkowana. Mieszać i smażyć kilka minut. Dodać poszatkowaną kapustę pekińską i pomidory. Dodać ok. 1 l przegotowanej, gorącej wody. Gotować na wolnym ogniu. Dodać powidła, listki laurowe, ziele angielskie, majeranek, cukier i sól. Gotować na wolnym ogniu ok 40 min, mieszając od czasu do czasu. Na koniec dodać świeżo mielony pieprz. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Do garnka w który gotował się makaron włożyć masło i dodać ugotowany makaron. Podgrzewać kilka minut, mieszać. Ciepły makaron posypać koperkiem. Podać z bigosem. Smacznego.