Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są tu jacyś mięsożercy? To danie właśnie dla Was. Mieszanka smaków zadowoli podniebienie niejednego amatora takich potraw.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 185
Polecam.
Odsłon: 875
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 177
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9284
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 185
Polecam.
Odsłon: 875
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 177
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9284
Składniki
Cebulę kroimy w piórka. Czosnek siekamy. Kiełbasy, boczek polędwiczkę kroimy i smażymy na rozgrzanym oleju, często mieszając. Gdy mięso podsmażymy, dodajemy cebulę i dusimy pod przykryciem przez 15 minut, pod koniec dorzucając czosnek. Bulion łączymy z koncentratem pomidorowym, kaparami i sumakiem. Wlewamy do mięs, dusimy (bez przykrycia, największy płomień), przez kwadrans. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.