Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigos mięsny

Bigos mięsny

Autor:

Przepisów i artykułów: 2308 Ocena: 51236

Dodano:

Odsłon: 1654

Są tu jacyś mięsożercy? To danie właśnie dla Was. Mieszanka smaków zadowoli podniebienie niejednego amatora takich potraw.

Składniki

  • 500 g cebuli
  • 4 ząbki czosnku
  • 250 g kiełbasy zwyczajnej
  • 250 g kiełbasy schabowej
  • 150 g wędzonego boczku
  • 200 g polędwiczki wieprzowej
  • 150 ml bulionu warzywnego
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka mielonego sumaku
  • 1 łyżka kaparów
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bigos mięsny

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w piórka.

    Czosnek siekamy.

    Kiełbasy, boczek polędwiczkę kroimy i smażymy na rozgrzanym oleju, często mieszając.

    Gdy mięso podsmażymy, dodajemy cebulę i dusimy pod przykryciem przez 15 minut, pod koniec dorzucając czosnek.

    Bulion łączymy z koncentratem pomidorowym, kaparami i sumakiem. Wlewamy do mięs, dusimy (bez przykrycia, największy płomień), przez kwadrans.

    Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń