Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto powiedział, że w bigosie musi być mięso...w moim nie ma i jest o wiele lepszy niż taki "tradycyjny"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 891
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 6000
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9830
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 891
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 6000
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9830
Składniki
Na noc namoczyć grzyby.
Kiszoną kapustę przepłukać i pokroić na drobniejsze kawałki. W garnku rozgrzać olej. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, a następnie dodać kiszoną kapustę razem ze wszystkimi przyprawami oraz solą, zalać kapustę litrem wody i gotować na małym ogniu do miękkości.
Białą kapustę poszatkować, przełożyć do oddzielnego garnka, ugotować do miękkości w osolonej wodzie (na tym etapie kapusty białej i koszonej nie łączy się, ponieważ biała się po prostu nie ugotuje). Kiedy kapusta będzie już miękka połączyć ją z kapustą kiszoną. Dodać starte jabłko, pokrojone grzyby, wlać wodę, w której moczyły się grzyby. Dodać sos sojowy. Gotować około godzinę.
Po tym czasie wlać wódkę, dodać suszone śliwki, gotować kolejne pół godziny. Całość mieszać wszystko co jakiś czas. Pod koniec gotowania dodać odsączoną ciecierzycę. Należy pamiętać, że bigos im dłużej gotowany tym lepszy.