Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigos z białej kapusty

Bigos z białej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 2285 Ocena: 50268

Dodano:

Odsłon: 19804

Moja propozycja na szybki bigos ze słodkiej kapusty.

Składniki

  • 500 g mięsa wieprzowego
  • 1 duża cebula
  • 2 marchewki
  • 1 mała kapusta
  • 2 papryki
  • 2 duże pomidory
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 200 ml bulionu warzywnego
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • olej
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bigos z białej kapusty

Przygotowanie


  1. Mięso kroimy w większe kawałki, razem z posiekaną cebulą podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodajemy pokrojone w kostkę marchewki, sparzone, obrane i pokrojone w paski pomidory (usuwamy gniazda nasienne) i chwilę razem dusimy. Oprószamy solą i pieprzem. Papryki kroimy w paski, kapustę siekamy i dodajemy do całości. Następnie zalewamy bulionem, wrzucamy ziele angielskie, liście laurowe i koncentrat pomidorowy. Bigos dokładnie mieszamy i dusimy na małym ogniu do miękkości kapusty. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń