Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam go pierwszy raz trochę eksperymentując przy tym i na pewno nie był to ostatni raz. W smaku wyszedł podobny do bigosu z młodej kapusty czy po prostu duszonej młodej kapusty. Przyprawiłam go jednak trochę bardziej pomidorami, czosnkiem i papryką.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85315
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2608
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10044
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4120
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7166
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85315
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2608
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10044
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4120
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7166
Składniki
Cukinię obrałam ze skóry i pozbawiłam gniazd nasiennych. Jeśli użyjecie cienkiej małej cukinii można ją zetrzeć w całości razem ze skórą. Cukinię starłam na grubych oczkach na tarce. Przełożyłam ją na durszlak i posypałam solą. Chodzi o to by puściła wodę której nadmiaru należy się pozbyć. Marchewkę obrałam i starłam na tarce na grubych oczkach. Cebulę obrałam i pokroiłam w kosteczkę. Na patelni rozgrzałam ok. 2-3 łyżki oleju i wrzuciłam marchewkę i cebulę. Podsmażyłam je i przełożyłam do garnka. Mięso ze schabu pokroiłam w kostkę i podsmażyła na oleju na tej samej patelni. Gdy się przyrumieniło dodałam je do marchewki i cebuli. Kiełbaskę pokroiłam w kostkę i również przesmażyłam na oleju. Przysmażoną kiełbaskę dodałam do garnka. Do garnka włożyłam również listek laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Podlała wszystko odrobiną wody i dusiłam kilkanaście minut. Następnie włożyłam startą cukinię. Dusiłam kolejne kilkanaście minut po czym dodałam koncentrat pomidorowy i paprykę w proszku oraz przecisnęłam do bigosu ząbek czosnku. Wymieszałam to wszystko i dusiłam do miękkości.Pod koniec duszenia doprawiłam bigos solą i pieprzem i posiekanym koperkiem.